[打麻雀]係咪On9先會打三番起糊?

779 回覆
112 Like 1688 Dislike
打開爆棚起
咁樣"做牌"先夠技術
無取捨,做牌唔駛代價,咁做牌有乜意義
只係將以前嘅大牌變成細牌
有乜問題
一定要慢慢磨先好?唔撚悶?
用洗牌機既用意係避免d人手洗果陣記牌,好事黎的。
好似越講越亂
明明講緊雞糊或三番起糊
之後竟然係跑馬仔對廣東牌

就兩款打法黎講我自己覺得
大家都係鬥快砌到食糊嘅牌型
但各有所限
如跑馬仔冇得上同一定要自摸
廣東牌可以亂上亂碰但會影響番數

守黎講,總括都係生章唔打
廣東牌嘅大家都知點
跑馬仔嘅,舉個例你唔好同我講出面出左四隻一筒同三筒,而一隻二筒都未見過嘅時候走去打二筒啊?
跑馬仔我洗乜個人落場打
寫隻program 自己打都得啦
我自己打都係記下牌都夠人玩 大概估到叫咩 工多藝熟
話識扣牌果d, 如果人地做雞糊你估唔估到佢叫乜?

你地知唔知打牌真係勁果d 人, 雞糊都估到叫乜野,呢d 就高章啦

利申 做竹館
點解釋呀叫你三番起糊都咁難為你 廢事你個腦過熱啦
無問題 我憎姐
我又唔覺3番有幾慢慢磨 重有D人做3番對對糊

BTW建議你下次4家都抽起一款牌 咁就可以重快
你咁答錯撚哂
期望值調整 根本唔存在難度分別而無法調整
同FD打就唔洗理依D
想講下上一局D牌時間都無
講嚟聽吓
講到砌雞糊/1番咁易
我怕你地連基本有效牌/牌效率/牌型概念都冇
但跑馬仔 冇得估人食咩 冇左種刺激感
呢個真
真係on99

跑馬仔快靚正
不知幾好玩
你地成世人就淨係識一番起糊 鳩食牌,話人地分顏色 好,我地三番起糊用嘅係技術 用腦 用耐性,你地到時有機會打日本牌就淨係得個輸字,你地根本就係「衝動」呢兩個字嘅化身
點會無
不過打出細過輸槓/自摸好多,出沖都唔係點care
你地廢咪鋪鋪摸和囉
下下都淆底下家做咩就扣咩 你呢d唔係叫打麻雀 係陪坐咋

你唔趁早走哂佢d牌去到中後期咪比人食囉
你走牌佢9章加有糊叫既 咁抵比人食啦 靚到咁
雞糊點估呀
咁你追求個賭字 想速度與激情咪咁囉 我享受同朋友打 一邊傾計一邊用腦 學前面有個人話齋 成日有出乎意料之外嘅笑料
淨係諗人地要乜叫乜、落唔落牌、搏唔搏都難啦
你快人地一樣快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞