[打麻雀]係咪On9先會打三番起糊?

779 回覆
112 Like 1688 Dislike
我都想知,打牌除了打多啲交學費之外,重可以點學,指個打法唔係普通規則,成日被人話唔識打,啲人真係估到人要邊隻,邊隻安全啲,但我學極都學唔到
3番起糊,白板任變
跑馬仔真係害人不淺
開心鬥一番
好想學打台灣牌
不過啲fd都係打廣東牌
真係玩得多就熟
你留意吓人點解唔打呢隻打另一隻etc
如果係Frd就更易話為,直接請教(打完嗰鋪即刻問)
除非四條友一齊唔出聲啫,如果唔係點都會學到啲嘢
鍾意快上快落 目的係錢嘅咪跑馬仔
鍾意慢慢造牌用腦嘅 當娛樂咪三番起

唔玩錢打跑馬係悶 因為鋪鋪唔洗點諗
目的為錢打三番比較悶 因為打得慢
遇到個鋪鋪專細牌就想屌 因為自己造緊大牌
想追又難追
當你每次差唔多齊章對家鋪鋪玩對對糊真係想翻枱

之後十年三條友都無約過佢出來打
三番起會覺得悶 係因為一鋪需時好耐
等每家諗得黎都天光
除非四家係熟手
平糊 自摸 門前清
打花門咩清
三番起糊摸爛花又唔入章 死扣爛扣然後摸和
又或者有個幸運兒自摸到就會覺得好高章
我屌你老母咁生章都打
講真 以前覺得跑馬仔冇技術 太靠運氣 所以成日玩3番起

但係同班frd玩3番起 個個扣牌 通常都係5-6番 上落好少 好悶

所以依家打落跑馬仔 上落大咗 反而有個種刺激感

Btw 想賭錢既要刺激感既咪跑馬仔囉 合家歡就3番起
跑馬仔高章d
跑馬仔真係好撚垃圾 無技術可言
好心樓主練好d 牌技 咁咪打得快又打得大
琴晚先食左鋪大三元
唔打三番起糊得跑馬仔
同問? 下家在索你做萬
咁梗係棄索儲萬
又俾人話供到去9章
唔通留番返d索出「沖」?
唔打三番起糊得跑馬仔
話三番起悶個啲其實識唔識打牌 由起局開始你已經要睇三家做咩 衡量夠唔夠牌你做清一色 唔係一味死做爛做 上家打隻黎上定唔上都好有學問 越上得多越少變化人地愈易知你要咩 摸手差又唔想供下家上大學又可以搏靚花平糊自摸三番 有時清對面又可以反而叫番混對容易啲食 摸到隻生章又可以較到單吊個一隻再截人糊 勁多變化 根本係鬥志鬥力 悶乜撚
食開花糊
麻雀館都係跑馬仔
3番起糊悶到仆街同冇技術可言,只係睇好唔好摸手
講下兩番起糊點高章法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞