[打麻雀]係咪On9先會打三番起糊?

779 回覆
112 Like 1688 Dislike
兩樣垃圾都可以嘈一餐
香港牌下下係到做對對一色根本唔洗用腦,仲要自摸收3倍根本連守都多鬼餘
仲有人將點上點碰都當做技術,一睇就知連基本功無,我打門平自摸入章都快過你呀

跑馬仔連打麻雀未係,無野好討論
人地住個井底,風涼水冷,你理得人

無得駁
打到咁上下唔打生章,咪防槓lor
「一番有得食,邊個會做牌食八番」
我諗只有打開衛生麻將既人先講得出口
吾你老母閪
挽你個老母
其實大家有冇睇今日既嚦咕嚦咕新年財
德華係士多同埋最後同劉青雲,王晶老豆打 嗰鋪牌盡現三番起糊既魅力

不過算弱智既點會明
嚦咕嚦咕新年財
最後咪打三番lo
重睇啦戇鳩仔
衝出黎柒
弱智先打3番起

利申 打開6番起
打1番起不如返屋企打飛機
你就真係重睇喇

人地成套戲
教你點打爛牌啊
棄糊、食一番、出統細牌....
連睇戲都唔識睇
仲講啲死造爛造嘅野
三番起糊用腦個地方係邊

仲停留緊係打邊隻叫糊都仲要諗既水平我冇野好講
睇你想純賭錢
定圍內玩下姐
唔洗屌嚟屌去嘅
唔好咁啦,呢排農歷新年,佢地同fd打完幾圈衛生麻將,想上黎威威分享心得。

「打一番邊有人食八番」真係笑撚到仆街,唔怪得早排聽到個00後講Sad 考19分入到大學就夠
你話笑死唔笑死
正正就係一番易食咁多先會減低人地做大牌既機會

3番易食定1番易食

何況正常人打牌見副牌靚又入到章咪搏大牌囉

唔通拎住3色都搏清一色同食緊一番既人鬥快咩
仲以為跑馬仔淨係可以自摸
可以食仲有咩好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞