[打麻雀]係咪On9先會打三番起糊?

779 回覆
112 Like 1688 Dislike
可唔可以比d有營養既回覆

跑馬仔的確技術成分高過三番起糊

跑馬仔容錯率低好多,基本上你蝕一兩章牌,果鋪已經唔夠人快食糊。唔好講咩摸十隻十隻都唔入章呢種廢話,如果打一千場你都係咁既情況,你八字唔夾麻將,建議以後都唔好打麻將。

三番起糊呢?你做萬子,基本上一開始果陣打5索定打8索先都無分別,都係先草一堆萬子再造牌,最後變左分顏色儲牌大賽。

有人話三番牌轉章好高技術,你7隻萬子轉做7隻索子,唔係運氣係咩?就算上家打,你都要自己摸到先有得上
其實睇配塔,打咩規舉配返計法
「任食」配「辣辣上」,造牌難度相應高,所以「辣辣上」計法會更獎勵高番數糊
「三番起糊」配「半辣上」,人人都要造牌,相應大牌賠率冇升得咁多
我當4條友都叫基本識打牌嘅
打3番都係睇牌面值唔值得搏姐, 牌面大咪搏,牌面細咪守, 數數吓牌都知邊幾隻瀨野

打得3番輸出沖嘅都係起手好撚齊章夠快得3章落地防都防唔到嘅, 一係自己開波想快快手碰上咗6,9章點知人地3家牌面仲大後期無牌打局住出揀一家送人頭

都唔係D好講技術嘅野
所以打跑馬又好3番又好, 咪又係講運多
點先叫做識得打 跑馬仔呢?
4家做對對唔叫運係叫技術
真係學咗好多野
唔明咩叫四家做對對?
人人都要做對對果個遊戲叫潛鳥龜
跑馬仔又垃圾
三番起糊又垃圾
四番爆又垃圾
雞糊起無限番又唔夠膽
玩番三公算啦
不過最onl9999999一定係雞四半統
同班師奶打無出沖過都輸到冚家產
無自摸運=廢?
唔怪得你地話打跑馬仔有技術
有乜關係?
9唔搭8,唔鍾意咪唔鍾意,唔鍾意=廢
係你自己最on9
連基本砌牌食糊都未識 抵你輸
守都無得守鬥快食糊你玩埋佢
要快我玩三公
話跑馬仔無技術真係得啖笑
其實都關事,就好似d垃圾打籃球話憎人屈高屈籃底咁
因為佢地
1. 唔夠高
2. 無技術
我無話過平糊無花自摸係無技術,其實係單純我自己覺得打3番起要做大牌先有緊張感,望住啲人扣住啲牌棄糊幾刺激
三隻連埋都未有食蕉咩
全統我輸人自摸我都叫底死
而家得返睇牌同俾錢
利申係後面睇我起手副牌ga人都叫我返屋企唔好再打牌
無得守都講得出
守生章 守大牌 扣偏章呢啲都未識就潛水啦
識打雞四 再打返三番起
會覺得三番起係弱智講摸手遊戲
單係combination 數量都多啲
大把人自以為識打
揸住四五筒就咩都唔諗摸到尾叫到尾
仲用緊人地三番起糊打筒索就做萬既思維
完全唔分析啲牌邊啲係玩家手
邊啲係牌棟到
結果就on99係到問最咩摸極都摸唔到賴無運
唔係抗拒打跑馬仔 但係同fd打跑馬仔仲要自摸先食得 真係你玩埋我果份 幾好技術都變運氣game
三番起糊
係咪平時做大牌比人雞糊截得多
變到心理唔平衡先諗出來既玩法
半統呀盲閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞