[打麻雀]係咪On9先會打三番起糊?

779 回覆
112 Like 1688 Dislike
食雞糊冇錢賺
損人不利己
台灣牌先冇技術,你老豆真係唔識嫁wo
真係不利己咩
雞糊0番wor ching
輸少當贏
贏少當輸
爛牌沖贏人靚牌
唔駛俾錢咪賺咗囉
可能人地食大牌叫利人利己
跑馬仔堅on9 唔撚駛用腦嘅,比支那人玩,垃圾驚
唔識食糊嘅人先會咁講
半統同全統根本無分別
你估鬥快砌靚叫糊好易?

邊個講打雞四 頂牌淨係頂死一家?
要睇晒3家牌
每隻牌摸返嚟都要諗
因為隻隻牌都有機會砌到叫糊
下一隻摸靚野 副牌就唔同晒樣
呢頭可以叫緊2,5萬 嗰頭摸1索打2萬叫1,4,7索
淨係講轉章技術 靈活性都大過你三番好多

唔係你三番起糊做萬子 摸筒索就9掃出去
合埋眼都識打啦
打開天糊先食得
無腦唔好咁大聲
半統同全統差唔多
點講落去呀
我認同雞四同三番都係差唔口多玩法
雞四去到尾都有得轉
三番中段就要諗定
轉下個思維就得
價錢上落就差唔多
三番通常打細啲
咁你咁有腦講下隻驚點可以用腦玩
跑馬仔有邊d獨特既technique係三番起無?

防槓?
呢個post推極都有戇鳩撐 三番起糊

用下腦諗啦
一個遊戲玩法無啦啦加個
「零一二番唔食得」嘅限制上去
咪就係俾班蠢人玩嫁啦

計算少啲eg.造唔造牌、造幾大牌、點樣輸少當贏....

大家再睇埋有啲留言
講咩「大牌俾人一番食先」
呢種咪就係計算失誤囉
成班戇鳩仔 以為自己賭神上身
一定要食大牌 先係型

根本就係技術不足又想學人食大牌
卒之沈醉落個 鳩造牌嘅玩法

有本事嘅人駛咩要改個規則去幫自己食大牌

上面有位師兄講得好啱
年中見唔少戇鳩仔以為自己數口好叻、記性好好
玩開三番起糊 就走去落場同啲屋村師奶玩
卒之輸到仆街

平時三番起糊造牌係人都識啦,
但佢地衡量造大定造細、趕糊、輸細牌好過輸大牌等等
就乜都唔識,咪俾人當狗咁撚囉
玩開只准食3番, 幾有挑戰性
點解可以有人夠膽話跑馬仔有技術過三番
係咪打大陸牌打到腦生癌
你真係好on9

用下腦諗啦
一個遊戲玩法無啦啦加個
「零一二番唔食得」嘅限制上去
咪就係俾班蠢人玩嫁啦

踢波有越位係因為班球員唔識踢波?

根本就係技術不足又想學人食大牌
卒之沈醉落個 鳩造牌嘅玩法

打跑馬仔有幾多鋪食到五翻以上?

年中見唔少戇鳩仔以為自己數口好叻、記性好好
玩開三番起糊 就走去落場同啲屋村師奶玩
卒之輸到仆街

叫翻d 跑開馬仔嘅 c9打三翻起糊睇下係咪輸到含撚?

平時三番起糊造牌係人都識啦,
但佢地衡量造大定造細、趕糊、輸細牌好過輸大牌等等
就乜都唔識,咪俾人當狗咁撚囉

三翻起糊唔洗諗造大細,輸大細?你打過未啊柒頭
做牌食糊係人都識,但鬥快係一門學問。
最簡單入門級:
135索, 出面24索都未見過,你要憑推理估下到底邊隻有更多既機會起牌堆入面等你摸;邊隻比人痴住左。
三番牌當然都需要計算,但計少好多,至少開局果陣做萬子打筒索呢個過程係唔洗用腦,摸到後期發覺唔夠運就扣,容錯率高好多。

同廿一點一樣,根本就係一個數學主導既賭博遊戲,你無運一定輸,但識數學可以令你輸少好多。

正如我之前覆過,跑馬仔數學成分多d, 計番牌戰略成分高d。你叫深藍電腦黎玩跑馬仔,玩夠一千場,平均黎講會屌打人類;但你叫佢玩計番牌,佢會比香港師奶扣牌,因為人類之間既爾虞我詐唔可以完全用數學量化。

如果跑馬仔係大陸牌,
三番起糊麻將,直程係垃圾文化產物,完美反映香港人既魚蛋論DNA , 最好大家都無得食
屌你戇鳩就收皮啦你
用下個死人腦啦

越位 本身就係足球規則之一
而家就係有班戇鳩覺得有越位好難踢呀
刪除咗佢啦 走去改規則(三番起糊)
明未啊柒頭
你就真係on9啦 以前足球係無越位㗎柒頭
痴撚線 劣幣驅逐良幣
打大陸牌打到你傻撚左
打大陸牌都唔係講技術啦
開槓有食糊既錢收已經智撚障
你就真係戇鳩喇
柒到仆街
用越位黎比較並唔合適。

而家係講緊贏波/食糊既最低要求, 並唔係遊戲中既規則

如果足球改例, 唔比用頭入波, 一定要用腳入波先計, 大家又覺得點?
屌你老母
知唔知點解要有越位規則呀
下下對面一野西到你龍門口鳩入(鳩槓)
兩邊不停掃入球 鬥多球
悶到hi先加返越位正常返
你真係好撚戇鳩
先唔笑你邏輯混亂,都唔同你咬文嚼字

唔識咩叫「足球」就上維基啦戇鳩仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞