[打麻雀]係咪On9先會打三番起糊?

779 回覆
112 Like 1688 Dislike
越位 在球類運動一早就出現
比足球嘅歷史更早出現

就係制止你呢啲柒頭,無技術玩法
打開三番起糊嘅
真係低智啲
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Offside_(association_football)

咁我就請求你指教乜野係足球

仲有我係用翻同你相同輪點去反駁你 你都知自己邏輯混亂?
跑馬仔的確係劣幣,反映左大陸人果種求速成既心態。
只不過三番起糊牌都係另一種劣幣,而且仲劣撚過跑馬仔。
你up乜撚野啊
籃球有越位? 棒球有越位?

原先足球係無越位規則 發展咗陣先加下去

你咪撚再9up好唔好啊 死雞撐飯蓋
講越位 直情低能啦
咩叫規則都未明

至於你後者嘅例子
如果真係出現,咪就係有班唔識用頭/矮人/唔識斬波
想入波又唔想跟正常玩法嘅演變囉(三番起糊)
三翻起糊咪唔係規則 係乜野
你真係好撚柒
文盲唔駛同人講嫁
獲勝條件
你除咗人身攻擊 話人好撚柒同文盲 仲識乜撚野? 無料扮有料係到9up 乜撚野係足球啊 我wiki都揾埋俾你啦 offside rule係後加㗎柒頭
三番起糊平時係咪成日俾人食得快過你所以嬲嬲豬
吾你老母
明明最公平就係講緊用正當方式入波
最考技術 輸咗無得怨 (二五雞)

但一個就淨係畀用頭頂入 搞到球球都要9斬 (三番起糊 )
一個就濫得滯 犯晒規 手球越位入波都照計 (跑馬仔開槓 )
對對糊 天糊 清一色先係獲勝條件(牌列組合) 三翻起糊係規則 我都可以咁講
咁玩四番爆係咪成日輸到驚
講真我唔覺得打跑馬仔同打三翻有優次
仲意打邊邊咪打邊邊囉

但睇唔過眼打跑馬仔班人周圍話人柒頭 蠢
佢地個個都面上有種顧盼自豪
打跑馬仔,分分鐘盲拳打死老師傅,中幾隻馬根本係運氣,講到尾跑馬仔贏錢嘅運氣成份好大。

打三番起糊嘅,運氣只係體現喺摸牌,牌技,局勢分析同心理戰先係贏錢關鍵。同跑馬仔一對比,係同一副道具,完全唔同嘅玩法。
因為上面有堆死扣爛扣, 自以為打三番好醒既人仍然活在井底, 聽到跑馬仔係大陸牌就以為無技術純鬥運。
就算未打過跑馬仔, 打開一番既人, 都自自然然知道要跑馬仔食得快過人都唔係一件簡單事。
三番起糊牌局限左人既眼界
你文盲 係你自己表現出嚟
話我人身攻擊
睇下「Offside」歷史先講野啦文盲
而家係講緊offside 係足球上嘅應用
睇offside jm9?
屌你老母 準碰唔準上先係限左人既眼界
日麻夠要一番役起糊啦
咁咪食其他囉
仲有你不如post post 你所謂嘅offside 歷史 我都想開開眼界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞