[打麻雀]係咪On9先會打三番起糊?

779 回覆
112 Like 1688 Dislike
咪係囉 入面有 2隻 2 or 3索 加一對眼
都可以啦
淨講機率喇

到底三色加番子混埋一齊食高定係單色加番子高?

三番一開始諗做邊色好/自摸平糊三番/對對糊 要留意三家特別係上家係做緊咩

同埋前期未算齊牌又上唔上好呢 一上無回頭

淨係呢2點尻食就唔駛諗啦
上唔上都仲要諗, 咁你就真係仲係新手階段啦
好多傻仔以為自己係超人可以計哂牌
結果輸到甩褲就話對家唔依章法打搞到佢計錯
番去跑馬仔
我都想知我屋企人咩打法 又有花又可以上又可以尻食

由我四大長老開始同佢班fd都係一直咁打
你就好 我身邊D FD多數轉打跑馬仔
都唔明跑馬仔有咩技術可言
食糊同自摸嬴既錢差太遠
你出沖人地都直接無視你等自摸啦
咁樣個個9沖唔洗守
加上有獎馬
你中馬1鋪等如人地唔中馬自摸幾鋪 大家一樣自摸1鋪都差好遠
有D人話跑馬仔要技術 唔通要識得換牌換2隻中馬牌返黎?
真係笑左 6789係上 唔通又走上去人地隻8咩
麻雀館梗係跑馬仔 如果唔係佢邊有咁多錢收
三番起糊一定要打得大先好玩
本身 223 78 東東
求12469叫糊
摸到隻9:
223 789 東東

打2叫 1、4 或打3叫對碰
答到你?
宜家講緊跑馬仔, 冇人會同你做大牌, 你明唔明,你食十三么同雞糊都係咁多錢
點解唔可以上 上 678
89 等7 冇問題
就係因為明知跑馬仔快 好快一鋪 快上快落先有水抽
唔通要慢慢做牌咩
都幾肯定呢到話3番唔駛諗個d人成日出輸到仆街
三番要睇出面牌同對手 諗吓做唔做大野 上唔上牌 仲要有唔同食法 呢d全部都要睇過度過 你跑馬仔有咩要睇?
原來6789唔上上家隻8已經叫做思考😂
呢d麻將基本常識唔好當做技術啦
00後係咁
打個牌都可以有駡戰
做唔到牌咪扣鳩人,睇住下家個心急樣不知幾過癮
尻食果d直頭無埋呢個常識

笑緊你尻上牌呀傻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞