[打麻雀]係咪On9先會打三番起糊?

779 回覆
112 Like 1688 Dislike
大概只可以斷鋪計
打得多跑馬仔變左弱能
其實我都唔知拗緊乜,真係識打牌嗰啲一早轉咗日麻/台牌/中庸,一係就跑馬仔,有幾可真係打香港牌一番,不過三番起糊一定最無腦
一番起糊教你做人道理,對面富二代,起手老豆留左副近乎清一色比佢,你一樣可以以快取勝,刀仔割大樹。
打三番?拎定銀包出黎比錢啦
打3番仲會變弱能 做萬子打曬筒子索子出黎 叻啦叻啦
講你都唔撚明架啦

繼續打三番, 岩你
人地想賭錢唔比?
防槓都好緊要
頭一棟牌人地天生三隻你打出冇野好講,非戰之罪
但牌都冇左半未叫糊出生章中左就真係抵中
開po話打麻雀 原來係跑馬仔 跑馬仔都要學
咁開頭點防到人地槓
因為而家連登好多都係00後大陸仔
Child登
技你老母術咩。。打牌有撚技術。人地十隻入章你十隻唔入章。睇你幾撚有技術?
日本牌先好玩
咪係 我一向同出面唔識嘅人打係打跑馬
大家打牌唔係只for娛樂
最大目的都係賭錢求財
當然我有時都會打三番起賭錢
但真128/256起

如果同朋友打唔求財
最大目的係娛樂
我會打三番起
都話天生嘅冇得估,由其番子

不過如果係打啲中章牌如五萬
自己副牌好靚叫緊糊,就算已收埋三隻都未必捨得拆

但之後如果見人自摸就覺得好唔抵
人地入章咁你就會出銃
用運動黎比喻
跑馬仔=跑步,係人都識跑步,但你要跑得快過人係一門學問。

一/二番起糊=自由搏擊,鍾意點玩就點玩,你有你做大牌,佢有佢做雞糊

三番/以上起糊=跆拳道,打手又唔得,打j又唔得,打腳又唔得,要踢中唔知邊度自有分,結果大家係度梅下梅下
同朋友打打三番起有錢又有娛樂
但打到禁上下上落好細
悶悶地咪跑下馬仔 刺激下
鐘認點打咪點打
On咩9姐
結論:樓豬最on9
呢個post好多小學雞/低智人士

死撐三番起糊

特別講啲咩「一番食得,邊個會做大牌」

弱智就咪撚學人打牌啦
咁係咪「三番起糊 邊有人食八番呀」

賠率就定晒係度嫁啦

低智生物唔撚識用腦
就只識 死造爛造 嘅人 咪鍾意玩三番起糊囉

衡量 值博率/賠率/期望值
本身就係技術之一
成班蠢人 咪加個限制上去 唔俾人做啲咩囉
防槓 係咪又係啲匡智跑馬仔諗出黎 一開牌你就知人有咩?落左汗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞