[說好寒冬] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (23)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
係 埋單1373
覺得Meermin都係呢個系列抵玩
same
想問下Loafer sizing係點
我berwick著UK6.5既話
我覺得meermin instep唔算低,hiro uk8有鬆
反而carmina forest uk8 vamp位有d緊

cj instep高過meermin?
cj都係我既target,不過擔心instep會低
我試左佢對unlined 可以same size

Hiro last size +0.5之後個V仲大過Cj
如果係rois last +0.5之後就同CJ差唔多
巴打有無見到呢款
好有興趣
好似唔見有
係咪試返hiro last 就ok
有 不過黑色

Free shipping
我之前對clarks 太耐冇著,著番個鞋底變化餅乾脆,之後掉左,想問e對會嗎?定係對對太耐冇著都會?
係膠底都會,因為環保的緣故,近十來年的鞋底都是會自動分解的。Clarks可以換底
新手留名
我剛剛先知香港有meermin show
不過已經上網落左單...
咁我新買對meermin都會?
咁新鞋未著過擺得耐都會?定係著過擺得耐先會?
另外一問,人比較矮細的
去邊到造訂制裇衫好D?

事源係我買左對我覺得幾好睇的袖口鈕,想幫佢配返件衫,但我又唔太多機會要著成套西裝

唔知大家有冇咩建議呢?
去咗Meermin trunk show 嘅巴打知唔知嗰度最大有得試咩碼?我要著UK10.5 or 11
皮底係應該擔心會穿?
追左一輪舊post,終於下定決心開返個Account參與下。
直接請教下,入門Suit一萬樓下又見得下人個幾間,邊間house cut最適合瘦仔?
做過套入門BT,十分之唔啱心水,鍾意padded shoulder,condom fit不了,先謝過
我見最底都係膠黎既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞