[說好寒冬] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (23)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想睇bowtie 同pocket square 邊到多?
攞套成衣去天倫改膊位,袖長同褲長,大約咩價位?
Fyre偏大喎好似
應該1000內,一個位一般300,改褲長會平D
袖長都300咁貴以為200改到袖,150改到褲
唔該晒
想請問新手想皮鞋入坑 hoax會唔會係一個好環境
定係thx houxx
Thanks
去LH吧啦
改膊同袖長會同一工序,唔知幾多,上次改膊長就300
想問下星期個Meermin trunkshow 可唔可以即場買定係just for showcast?
黎緊上去試bt個殻 車兄講咁趕搞到怯怯地 btw 有冇圖分享下 學下野
利申:瘦j 肥小腿
我都係睇牛巴ig學野
早幾日去改腰圍及褲長各110
正正經經去Tassels la
其實褲要做tapered 但要直順 係咪本身條腿靚之外 大比同小腿有一定差值先完美?
大腿小腿比還好,不算很重要,但小腿一定不能太粗
應該只係俾你試鞋上網買同俾你mto,trunk show邊帶到咁多成鞋
膊你正常rope佢地都應該仲識,其他上袖方式佢地未必識上
The armoury
db係咪唔鐘意整spalla camicia?約左過兩日上去做西裝 但仲未諗到整咩膊
知唔知改褲腰圍咩價

一黎已經睇啱呢對
唔係唔識整係香港好多鋪都整唔慣,溶水溶幾多咩位鬆咩位緊未必拿捏得好,著上身個balance so far我未試過香港有裁縫做到意大利或日本人個水平,活動時既感覺唔多一樣,包括我自己舊鋪同見人地啲anthology,so far都係做到個技術同樣,未做到個神髓。

DB就直頭唔想做spalla camicia,不過講真佢地都岩既,唔慣手勢唔做好過做,佢地有幫某啲熟客做過,so far我覺得佢地spalla camicia整得好既得一件大褸。
DB鋪如其名 最靚都係整Double Breasted
唔該巴打
我整sb喳⋯兩位大神平時做開咩膊我冇高低膊 瘦底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞