[說好寒冬] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (23)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Adam’s peach? 覺得點
啲皮比我想像中薄
不過依個價格都唔預佢比咩靚皮你
大家有咩睇法
對Single monk boot係點先
大家成日覺得訂造就一定可以解決所有問題,就可以將自己睇落變到好似金城武咁身型。
裁縫唔係萬能㗎,仲要大部人想一take過

Suede 果對係EG calf果對就CJ
CJ嗰對應該難d 我係丅記望過個last好長
EG如果係202應該幾好襯 當佢chukka咁著
巴打比你會揀suede定calf? 我有對dark oak semi brogue,EG嘅antique效果真係好正但係suede好似易dress down 好多
Suede襯牛係好正
EG +1票
其實有兩個先決條件,一個係你對腳要夠直,另一個係條褲要夠闊。無呢兩樣你同裁縫講乜都無用
咁如果隻腳本身淆 可以點同裁縫講令佢睇落冇咁覺?
Print 牛巴張相出來 叫師傅跟住做
大家成日覺得訂造就一定可以解決所有問題,就可以將自己睇落變到好似金城武咁身型。
裁縫唔係萬能㗎,仲要大部人想一take過

其實好多人都好唔現實
Polo Suede好
终於有機會著新鞋
爆爆地口咁wo
作為一個新手, 著件衫上身 , 就算係覺得有點唔妥, 但係唔知點改先改得好, 牛巴你會建議點做?如果點改都唔多掂 你覺得比幾多次機會先換下個裁縫?

我自己試過2個裁縫都不太滿意,不過我無耐性再夾。 之後再試wwchan, 自動波就已經好滿意, 或者只係以我程度黎睇已經睇唔出唔妥。
亦都見到有師兄試 wwchan or bnt, 第一套已經好靚。

我想討論既係, 點樣既裁縫會令你願意去繼續試, 而唔直接搵個可以一take 過既?而點樣去決定一個裁縫 係根本垃圾?

有少少再加上鞋帶綁得衰
五千幾 CJ 同台灣Oakroom crossover 果對
我冇㗎,呢d RTW. bespoke 果幾位就真係rich
佢應該指圈住嗰個位

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞