[說好寒冬] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (23)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
最近想拎對舊鞋玩轉色
由tan染成深啡色
咁要先除去舊finishing先會易上色
但係要點先知已經清走曬?
要捽到冇曬光澤? 露出原色?
定係係咁依捽下就夠?
CLS 係Farfetch買左對Tricker's Henry Elastic Brogue Boots,結果送左對 Stow Country Boots 黎 好彩個size同色都係一樣
CHELSEA 個BAND披左口 有無得救?

著得幾個月
大家好,我是新手,想問皮鞋,Johnston & Murphy 如何啊?我 budget 係$1500以下,感謝
Meermin
星期六佢哋有trunk show 可以去試碼
如果買,想share運費就留tg
我就覺得太窄
J & M 不好?我見full grian
我應該星期五去睇, 幾錢運費?
我會覺得j&m個last唔靚lu
運費好似30usd
我幾like
Me too
番工定出街先
最緊要自己鍾意千零蚊其實無所謂
精妙地方窄得黎又岩岩好 不過牙纖仔先carry 到
都係睇埋meermin trunk show
買囉

美國佬野同西班牙野個style都唔同

不過近年j&m無論手工同用料都差左係事實
不過千零蚊買下無妨

利申 有一對Aristocraft wingtip同一對Crown Aristocrat shell codonvan既loafer都係美制
質素同AE差不多
請問 Cole haan
Men's ZERØGRAND Wingtip Oxford
和 J&M 係兩樣野?
其實好寬
勿抽水
條褲係osaku btw
呢個價我會揀第個其實⋯⋯
.......咁呢個價位牛巴有咩好推介想破處
有錢都真係想試下 但牛巴係同osaku-san 講日文?
無買過cole haan
英文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞