[說好寒冬] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (23)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想買條9分西褲,請問有咩推介?
想問下meermin 大概要幾奈到貨
個陣訂2日送到
咁快手
運費好貴 肉赤
好似三十幾美金?
買多對除開咪平d囉

meermin 粗著係幾抵玩,我都想入多對當水鞋,不過break in好痛苦
J.Fitzpatrick 對 Sneaker 係 Massdrop 超低價 130USD

粗著超抵,同埋對鞋有Arch Foam Support,正過Common Project好多

賣埋兩日,有買趁手
其實係唔錯 不過我個對oxford個底好似殘得好快衣家同另一對jfitz輪住著 希望唔好太快殘
諗緊白色定啡面白底果對
諗緊啡色calf定suede白鞋前排買咗對
應該都係Suede
Calf麻麻,雖然白底
你地會用咩鞋油磨下個鞋頭,定係比錢比人磨
我都諗緊啡suede定calf
不過我見佢話個last似carmina simpson,我本身腳寬simpson真係著唔到,唔知size up一個碼會唔會就到width就唔到length
牛巴ig啲相用咩相機影?
我係倫敦試過一次UK7 White Calf,前闊後超窄腳

平時我著6.5,Simpson要7,窄Last都要7
感覺係岩岩好,個Arch Support幾正,重可以換走佢,因只係鞋墊一塊,係佢Oxford Lacing會對High Instep人麻煩點,但Vans咪一樣!

其實Justin有提,最好既試Size方法係試Vans,或common projects 加一碼,Vans照計好易搵掛?

而奇怪位係,Vans我UK6都塞得落,UK6.5會比較好,但Vans我係唔著襪既

考慮到波鞋著普通襪,咁真係UK7會岩
唔該哂師兄,聽日揾對vans試下先
即係跟vans個size? 普通era/authentic都ok?
另外想問有冇巴打試過Carmina Robert last如果用呢個size點計
Justin無講哦⋯⋯
白底黑面咁肉酸 可能我老餅
將Belgium Loafer塞畀女著而且重岩著過我
巴打你隻腳都唔細
Cleverley對鞋長啫⋯
都係UK7
講緊啡色
佢官網都做緊特價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞