[說好寒冬] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (23)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
聽T 記講 似啲岀對無咁尖
長途機唔夾腳?
23萬yen黎講幾抵做,不過領個fitting要小心留意,我果件盪盪地後尾自己搵人執

無wo⋯⋯食住舊圖先啦,我自己唔想影咁多
Brown’s tailor 同 brown house 其實唔同
你指既鬆係起泡?你平時有無熨衫⋯⋯唔熨咁樣好正常。brown’s tailor同brown house 都係felix 有份,the brown house好似定位低少少
有熨,但因為平時熨開charles tyrwhitt 同g2000 之類都無事,係咪有咩要注意?
咁我唔知喇,我當年啲db恤仲響度,都無咩事,係肥左著唔落姐。不過其實db主力都係做西裝而唔係恤衫,個表其實都主要係講西裝。

恤衫搵番恤衫牌子/鋪好過啦

P.S. 成日聽到有人試西裝鋪係先平平地做幾件恤,呢個諗法簡直係on9,根本睇手工同功力褸同褲先係最多野睇,西裝鋪賣恤只係當服務,無乜錢賺,除左服務態度之外既野根本乜都睇唔到
B&L 點會夾呀,爽過拖鞋添
去婚禮咋,係愛爾蘭都要覆公司野呀
明白
仲以為長途機腳腫會夾腳添,因為見toebox都幾窄尖
成對都係Unlined加超軟,好爽
幾正咁喎 unlined都著襪?
長途機著返襪好⋯
平時唔著?
一時時,始終腳底軟皮一出有點痴
有點痴?
出汗黐身嗰種黐
哦⋯ 我唔著襪出咗汗都會
fusing 甩咗,可以有好多原因導致,我有些AC都發生過,我自己發覺最易發生於長時間浸泡後(梘粉水/漂白水)。要唔發生此事?做non fused collar,但不是間間有得做,而且你唔識熨可能仲大件事。
依家可以造就是換領,當然店家肯唔肯做就另一回事啦
講多句,換領是要收錢的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞