『薪火post』BNO 續期資訊(30) 早續早享受,遲續有排受

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
你講啲嘢流撚過Baby Kingdom入面啲大媽
唔知就咪出聲啦屌
咪係

解決方法
英國出境:廁板
荷蘭入境:BNO
荷蘭出境:BNO
英國入境:廁板

好難明咩
記住定時定候去差館報到

任何時候兩本都用得,你都用得廁板申請簽證,咁點解又心血來潮去荷蘭用BNO?
又唔喺咁講
讀到一半先醒覺續BNO
咪會有呢啲情況
祝早日續到
就係一半醒覺囉 我個到個差館最快要三月先有得去 我十月個時book
帶兩本怕唔見
睇見呢舊野就好似聽見比人鬧粗口咁
真係好想掉鳩左佢落垃圾桶
唉屌鬼叫你VISA喺特衰度咩
共享榮耀定帶多本Passport自己揀啦
23/1 用ecship寄,$44.2
28/1 寄到
29/1 轉processing
今日轉dispatched

交左有:
身份證副本
銀行信地址證明
N年前超殘的出世紙副本 (搏唔洗寄正本,佢話要先再寄正本)
Bc朋友做副簽
相x2
舊bb相bno
特區正本
我發夢個時直情將佢放入碎紙機 見到個圖案變到一條條個時心情十分暢快
透明套無咩用, 每次出入境都比人要求除套,但個套又"啜"住本passport ...如果係想保護本passport嘅話用travel wallet好過
https://bellroy.com/products/category/travel-wallets
之前送咗bellroy比成日旅行嘅朋友,都唔錯咁
好貴 ....透明套我只係ZIP尾個硬頁落去....除係勁快
唔好意思,想幫屋企全部人一齊續,想問下一次過快遞包曬4份定分開4份會好D?

頂你叫咗好多次唔好掛住食fish & chips㗎啦
搞到有成5滴油漬啦
學左樓主你呢招,真心方便
應該無分別,不過覺得分開寄會好D。最緊要寄有得track嘅。我記得我續時寄register. 兩個禮拜多D就寄返本新野俾我。
巴打可以慳返D錢食fish and chips
https://www.gov.uk/register-with-the-police/who-needs-to-register
You don’t need to register if you have dual nationality with one of these countries and a country that’s not on the list.
呢點可以add入bnohk.org 果到
邊點?點樣兩本入境?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞