『薪火post』BNO 續期資訊(30) 早續早享受,遲續有排受

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
屌你寄過去都要2星期,on99
二次公投?
少擔心,又唔係居留,一般入境無影響,最多唔俾用EU通道。
做乜有兩個post 30
通常香港寄掛號
幾多日先至寄到過去果邊
係喎
咪撚理條智障,照開31 啦
點解可以咁傻鳩
跟住啲人又過咗去討論
不過隔離個post單case如果係真都幾痴線 個國籍錯到咁
仲要去到機場checkin先知錯去唔到
你用咩去先?

有平有貴...當然用既時間都會唔同
自己咩國籍British National Overseas三隻字都認唔到
平時upgrade 變BC就見唔少
Downgrade 真係第一次見
就決定是你了比卡超
未改版前Bno 國藉一欄為British National Oversea
而新換既Bno國藉為British Overseas Territories

本人持有的國藉為British national oversea之bno ,而友人早幾個月更換之Bno為British Overseas Territories

本人順利入境紐西蘭,而友人就在香港check in時,有關護照未能辦理登機,地勤向紐西蘭入境方面詢問有問bno新國藉名稱一事,當局不承認有關國藉,故友人未能使用bno入境。

搬過黎先那西程度

https://lihkg.com/thread/1020353/page/1
二次公投

支國爆了,你們應當悔改

大家都係3個
BOTC唔算係downgrade啦
大部份BOTC都有埋BC身份
"Nearly all BOTCs are also British citizens as a result of the changes made to British nationality law in 2002."
https://en.m.wikipedia.org/wiki/British_Overseas_Territories_citizen
BOT唔算upgrade?百慕達連ESTA都唔使,直布羅陀就係BC同EU。
啱啱有單國際法庭嘢 關於英國前殖民地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞