『薪火post』BNO 續期資訊(30) 早續早享受,遲續有排受

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
荷蘭好似已經拒絕咗 RIP
留名等家變
然後老母:「幫我續埋丫」
其實佢喺個訪問度唔係咁高調講佢可以靠老公個居歐權返歐洲 / 英國
或者荷蘭都會隻眼開隻眼閉嘅
不過佢咁提水法,隨時連佢個老公個荷蘭藉都DQ埋
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190221/59286038

【港人秘魯遇險】旅議會指41名團友受驚但無傷 1人被搶護照滯留當地

節錄

...暫時已知捷旅假期有兩名團友分別被搶去護照及手提電話,被搶護照的團友因而滯留秘魯當地等候補辦證件,其餘團友經商議後決定繼續行程...

...陳太續稱,期望護照被搶的一名捷旅團友能趕及在巴西與其餘團友會合,否則該團友只有從秘魯直接返港,另尊賞假期全部團友亦已決定繼續行程...

...就秘魯一酒店發生搶劫案,香港入境處發言人接獲一名港人遺失證件的求助後,已即時透過外交部駐港特派員公署、中國駐秘魯共和國大使館及香港旅遊業議會了解情況,並協助辦理所需的緊急證件...

又係不得不吹奏BNO嘅時候
呢件事入面,如果你拎廁板護照,你嘅下場就係,補領「中國旅行証」for你直接從秘魯返港
如果你拎嘅係BNO,當然補領完「英國緊急護照」之後就可以繼續行程啦
SAM GOR
唔會啦
依家佢可能搏緊同情啫
話自己邊到都去唔到好撚慘噉
搏英國一定要收返佢
依家英國過咗Windrush之後玩煽情啦啲人
CLS

佢係恐怖份子黎...同咩情
越南岩岩更新e visa
有無人知包唔包埋bno
gov.uk都係bc 等埋越南update 多數冇㗎啦 之前cut咗bno個evisa
條女話咩如果走會俾人殺喎
噉你又去?人蛇嚟㗎?
就算係人蛇都好,佢都係參與過
俾你入返英國
難保你就係逼人加入,唔畀人走,走咗就殺嗰啲喎
唯有再等下
please contact us可能叫你補文件姐
若果條友變咗無國籍,無國家肯收的話,英國都要被逼接收佢,最多捉佢入監牢
冇話「被逼」嘅,主權國要玩你真係可以玩到好盡,statelss幾年都有可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞