『薪火post』BNO 續期資訊(30) 早續早享受,遲續有排受

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
私 日本語 全然
多謝各位大師
睇完呢個post 的起心肝去續BNO 今日終於dispatched

講番我個case
我有一本幼稚園相既BNO
1/21 speedpost 寄
1/24 到英國
1/25 轉being processing
2/6 dispatched

交左以下文件
-兩張相(一張countersign) 係快圖美影
-Application form with countersign ,countersign 搵我加拿大籍同事
-香港護照彩印全本
-身份試彩印底面
-稅單(住址證明)

懶左咁耐終於搞掂,真心多謝大家
寄左個application form 同其他野去英國
由21/1開始就滯留左係LANGLEY HWDC
send e-mail又未覆, 都唔知點算好
可以佢準備學呢
send咗email去royalmail?
之前都有諗住買,但因為無咩心機揀款,所以慢慢就習慣左求其搵個purse袋裝晒機票同passport算

求推介
係呀 連香港郵政都send埋
建議先上HMPO用佢嘅enquiry form聯絡咗HMPO先
寄個陣remark返application no就ok
啱啱喺Amazon UK見呢隻
仲要封面喺BC
WantGor RFID Blocking PU Leather Passport and Card Holders (Red) https://www.amazon.co.uk/dp/B0739Y4BS6/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_YF6wCb9KM6KQE

有少少興趣
好多色揀
佢聲稱有RFID Blocking
唔會比人scan晶片
之前都有諗住買,但因為無咩心機揀款,所以慢慢就習慣左求其搵個purse袋裝晒機票同passport算

求推介
啱啱喺Amazon UK見呢隻
仲要封面喺BC
WantGor RFID Blocking PU Leather Passport and Card Holders (Red) https://www.amazon.co.uk/dp/B0739Y4BS6/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_YF6wCb9KM6KQE

有少少興趣
好多色揀
佢聲稱有RFID Blocking
唔會比人scan晶片

呢D咁細個裝唔得多野
muji都有個類似size差唔多pricing嘅袋
唔係好慣全部貴重野放哂係同一個袋
護照套基本放到護照 機票 一支筆 同少許雜物就夠
好似唔錯
有冇個樣睇下?
muji 有 $65好似
買左個黑色
封面個壓花真心幾好J
麻麻地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞