[EDPK] Big4人鬥慘區😑

1001 回覆
20 Like 15 Dislike
有big4 offer之後瘋狂in左好多份工
有間bank嘅mt in 到final round收皮
上星期五in左hs mt,有個fd兩日前有下1round notice
宜家好似痴漢咁, 係咁望住部電話,希望佢會打黎,但隨着時間1分1秒咁過去,我知希望越嚟越細
明明已經好努力,點解兜返個圈最尾都仲係要做Big 4
我覺得我係屎

Big4係一開始低姐,幾年之後高過好多bank mt啦下話

前題要頂到頭個幾年

有錢一定捱到
上星期五in左hs mt,有個fd兩日前有下1round notice
宜家好似痴漢咁, 係咁望住部電話,希望佢會打黎,但隨着時間1分1秒咁過去,我知希望越嚟越細
我覺得我係屎

你上星五in hs mt AC or hr?
which divison
有無人知Advisory 升上去人工係咪高過Audit唔少

睇係咩advisory...
It security 個D一定是
Tax advisory 就...

Deals advisory or transaction service 呢?
我覺得我係屎

日日望電話反而實衰
in之前冇咩期望反而有offer

It security升上去會比一般高人工? 想問下大約個range係點? 黎緊in d仔

Deals advisory or transaction service 呢?

其實你知唔知乜叫 transaction service sin?
Deal/transaction advisory多唔多人跳得返入ibd/exit to pe?
如果有5-6個staff對同一個senior好不滿
有無辦法作反

你地想仆街死?

其實你知唔知乜叫 transaction service sin?

顧名思義 主要做due diligence 接觸好多audit 野 咁出路?求解
番工番到好辛苦
番工番到好辛苦

How
想問下pwc consulting 主要係做d乜 黎緊星期五interview
想問下pwc consulting 主要係做d乜 黎緊星期五interview

咩consulting先
完左peak
完左peak

未開始

咩consulting先

Advisory consulting 佢冇詳細寫個descriptions
完左peak

未開始

咩team可以未開始? 定係唔會完?
番工番到好辛苦

How

番到個人好似漫無目的 番工等放工 放工等番工
完左peak

未開始

咩team可以未開始? 定係唔會完?

仲有3、6月year end
番工番到好辛苦

How

番工番到好辛苦

How

諗住點仆邊個Senior 就好快過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞