[EDPK] Big4人鬥慘區😑

1001 回覆
20 Like 15 Dislike
見到你地咁
好撚後悔u on99讀文科
正宗big4 屎都無得食

唔關事架,big 4 有好多範,想做audit 可以讀conversion ,唔想做都有其他野可以入

利申: 社科big 4奴工

我讀語文

日文撚 Interview個陣條友仲係咁問我點解會揀e d咁既major
六月就開始讀Conversion

6月5要讀Conversion揮手, 考完學校d試抖幾個禮拜就要開波

我應該都係6月5
利申:P

Hi同事, 咁啱

咁快知既?有冇K記巴打知幾時開始上training?

唔關事架,big 4 有好多範,想做audit 可以讀conversion ,唔想做都有其他野可以入

我讀語文

日文撚 Interview個陣條友仲係咁問我點解會揀e d咁既major

6月5要讀Conversion揮手, 考完學校d試抖幾個禮拜就要開波

我應該都係6月5

Hi同事, 咁啱

咁快知既?有冇K記巴打知幾時開始上training?

今個月有briefing
利申:仲未reject offer
想問係咪得D同K記返大陸無allowance / per diem?
P同E每晚有$250

唔係 多過$250添

我讀語文

我應該都係6月5

Hi同事, 咁啱

你地加油 唔好搞到要賠錢

諗住起馬留4-5年
希望捱到

Hihi人生贏家
留名
IT consulting係唔係要有IT background先報得?

我讀語文

我應該都係6月5

Hi同事, 咁啱

你地加油 唔好搞到要賠錢

諗住起馬留4-5年
希望捱到

Hihi人生贏家

唔係人又點做人生贏家
有冇人做過p記consulting個graduate development program? 好似個個department都有得rotate幾好禁
Any insight?
有冇人做過p記consulting個graduate development program? 好似個個department都有得rotate幾好禁
Any insight?

有batchmate做緊長期idle
見到你地咁

我讀語文

PwC JBD? Or EY Japan desk?
見到你地咁

我讀語文

PwC JBD? Or EY Japan desk?

普通Audit
Btw
上 round 有個 bu audit intern 係 ptgf
Btw
上 round 有個 bu audit intern 係 ptgf

有冇幫襯過?索唔索?
Btw

有冇幫襯過?索唔索?

club的人唔敢掂
點解會計咁悶既工有咁多人做?

$ for 生存
有無做pwc既Ching 講講咩環境 係咪3 -4 am放

有fd做緊 peak就去到2am nonpeak可以準時收工
考到cpa 係咪包你第三年$30k 個月

我咪第三年囉
連q公價$25k喳

你除返開工作時數

會否迫近最低工資?

律師3年PQE收緊過千一粒鐘

三年PQE先啱啱收過千
High Court Scale都唔止呢個價喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞