[EDPK] Big4人鬥慘區😑

1001 回覆
20 Like 15 Dislike

5月27

星期六上?

頭兩星期六日都要

係唔係non business major

Business major 6月5

聽講唔一定

😭😭non business major會唔會一定27 想plan行程

應該non bba 九成都要27
勸巴打預自己都要啦
到時改機票就麻煩喇

星期六上?

頭兩星期六日都要

聽講唔一定

😭😭non business major會唔會一定27 想plan行程

勸巴打預自己都要啦
到時改機票就麻煩喇

無錯

頭兩星期六日都要

聽講唔一定

勸巴打預自己都要啦
到時改機票就麻煩喇

無錯

因為我聽過人講係25號。係味唔會架? 咁我旅行25號先返
同埋想知走一日堂得唔得
Thx
dse acct lv4
大學讀過兩個acct course 但好撚廢
係咪唔收

聽講唔一定

勸巴打預自己都要啦
到時改機票就麻煩喇

無錯

同埋想知走一日堂得唔得
Thx

唔係掛
巴打聽邊個講?
上次個talk明明話27開始
我仲book左機票26先返香港
dse acct lv4
大學讀過兩個acct course 但好撚廢
係咪唔收

識人乜鳩商科都無讀過都入到
Conversion讀10科
(純文,理,工)

頭兩星期六日都要

聽講唔一定

勸巴打預自己都要啦
到時改機票就麻煩喇

無錯

同埋想知走一日堂得唔得
Thx

邊個同你講上次個Talk明明話27號
而家apply的話啲Manager 有冇時間心情去in人
想問下KMMG ADVISORY邊個易入同比較好之類
主要係唔識點揀
想問下KMMG ADVISORY邊個DEPARTMENT易入同比較好之類
主要係唔識點揀
想問下pwc各grade人工幾多 ( audit)
Q左係咪全部月薪加3000$?
無知一問 thank you
dtt audit 又係咩環境
想入BIG4 做A1
幾時先可以報?
上佢地官網睇得GRADUATE PROGRAM

聽講唔一定

勸巴打預自己都要啦
到時改機票就麻煩喇

無錯

同埋想知走一日堂得唔得
Thx

唔係掛
巴打聽邊個講?
上次個talk明明話27開始
我仲book左機票26先返香港

😱😱😱係咩 咁可能我記錯 佢有排先release 時間表
想入BIG4 做A1
幾時先可以報?
上佢地官網睇得GRADUATE PROGRAM

A1唔係graduate program咩?

新入無耐,唔係好識

天堂同地獄

邊度天堂 邊度地獄?

依家差距冇咁大
不過聽過天堂組有人三年都未試過星期六日返工

相比起audit
真是小毛見大毛
都唔知搞到上報為乜

係講緊audit喎

以為又講中信南北韓...
女多的地方真係麻撚煩

星期六日 我都加齊班....

咩係中信南北韓

上晒報架喎

依家差距冇咁大
不過聽過天堂組有人三年都未試過星期六日返工

相比起audit
真是小毛見大毛
都唔知搞到上報為乜

係講緊audit喎

女多的地方真係麻撚煩

咩係中信南北韓

上晒報架喎

more

相比起audit
真是小毛見大毛
都唔知搞到上報為乜

係講緊audit喎

女多的地方真係麻撚煩

咩係中信南北韓

上晒報架喎

more

非audit 就算啦

唔夠人做
細股2A1+一個senior
大股好少少

唔夠人做
大股好少少

人工係唔係仍然低過pwc ey?
返大陸無allowance?
係唔係整體上四間最wok 太多爛job?
fs係唔係仲wok過non fs?
麻煩巴打解答

唔夠人做
大股好少少

麻煩巴打解答

1.係
2.睇 Team睇manager
3.要hea 去中信去pkmg
4.睇 job,有人FS 晚晚兩三點,有人 non fs 晩晚六七點
有咁高人工我訓公司都做

唔夠人做
大股好少少

麻煩巴打解答

1.係
2.睇 Team睇manager
3.要hea 去中信去pkmg
4.睇 job,有人FS 晚晚兩三點,有人 non fs 晩晚六七點

中信係邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞