[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
onyx boox nova pro好似就有貨
準備入手
pro 係咪只多左畫野?
無對比到
普通版係咪純平moon?
原本諗住note pro
但見又話準備量產彩elink所以唔用咁多錢
The big selling points of the Nova PRO is that it will be a digital note taking device. It will have a WACOM screen and come with a stylus. There will be a digital note taking app and functionality to edit PDF files. This in in addition to the capacitive touchscreen display for swipes and gestures. The cost of the Nova PRO is $299 and ships on March 8th.

咁真係可以等買平既13"
想請教一下
我想買部有燈kindle ,但唔需要4g/3g
會唔會買Amazon Kindle PaperWhite 2014/2016 抵玩d?
(係price.com search到平2018個部一半有多)
2018部ppw係多咗防水
變咗平面mon
普通版儲存容量就由4G升到8G
漫畫版嘅儲存容量就不變都係32G
同埋支援audio book

睇你需唔需要以上嘅features
個人認為ppw3(2014/2016)確實幾抵玩
唔該哂巴打咁詳細講解
想請教各位...
我用緊kindle 8 最最最basic嘅版本,已經update咗firmware,download咗思源字體。但無論係用電腦將.azw3檔轉入kindle,抑或係經email send mobi檔,都依然無辦法簡轉繁。
請問係咪我部kindle其實唔支援呢個功能?
巴打諗住邊到買? check過見佢mk有代理店 但唔知食水深唔深
我都等左部nova pro好耐
有冇巴打部Kindle paperwhite耐冇差電
其實只係兩日,買返黎第二次差電
部機維持電池加個感嘆號嘅畫面然後磚咗
Screen 刮花左
點算
問下客服睇下有冇得搞?
有冇漫畫下載網介紹
最近嗰幾頁有
可以搵下
諗住去代理度買
kobo eBook幾時再做半價
暫時對比唔到,不過有少少野想講下
有D書喺play books或者博客來再或者kobo都上左架
但大家買前記得留意下play books賣既係原始頁面定文字重排
因為有D書喺play books賣既無「文字版」
但相對play books有D書會平D
但原始頁面姐係pdf既質素係咪有分別就唔肯定
暫時睇epub黎講我覺得睇博客來都好過play books
不過講買得方便就play books
因為有D香港書都有pdf版買而博客來未必有
kobo就未試
Playbook啲pdf睇死人
play book我諗係有d書比較平同方便比較可取
nova pro 感想更新
就係連住wife用電倒水
基本上都係電話或電腦用app買書之後先用電紙書開app dl書

但斷左wife後就算用app睇
講緊睇半粒鐘play book都可能只係用唔過5%電

當然仲要等boox os 2.1更新後睇下有無改善啦
請問係邊到買?
上代理喳
想問下如果磚左去邊到整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞