[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
想請教下
Kobo forma 同kindle oasis
大家比較推薦邊部
另外 amazon us 買 kindle
見到有巴打話可以同客服講去廣告
係要買先講?定收到貨先講都得?
Kindle 收貨先講
我覺得Aura One抵玩d, 直接係日本網買之後轉運

aura one裝左koreader有pdf reflow真係睇science書神器
Forma無koreader?
請問巴打邊個日本網買?
香港個代理無forma 32gb又無aura one
我係amazon jp 買

forma 新出唔知有koreader未
用$863入手左一部kpw4
邊度買?
我都係呢個情況
有無方法link兩個acc?
想買kpw4
略略google左一下, 想問問有無咩新update
如果我想睇日文 英文 繁中書, 個account係咪好麻煩
開過個
冇得同時login兩個,login ac b,ac a d書會消失
可以上返amazon dl返d書落電腦,轉ac再拉入去
呢個係我pw3個情況,唔知新一代有冇改
係啊依然淨係一機縛一個ac
其實都幾鼓勵人唔經佢買書/down開心版書
既然都係要解drm 不如我幫襯其他平價啲嘅書店好過
但喺amazon 買書先有word wise
咁我d 漫又會唔會無?
咁如果經常swap acc買野咪...
咁我等買oasis
知唔知黎緊幾時有機會減價?
如果用iphone, A國app store一個kindle app, B國app store 一個kindle app, 再開相應ac, 係咪都得…
會呀 拉晒落電腦先換ac囉
一係唔push 改用線入
利申:買左
我估amazon係想客人stick with自己國家個market姐同apple id一樣
想食兩家茶禮就要麻煩少少
lm
有裝DeDRM嘅calibre未可以由部機拉啲書出嚟save入電腦
再經calibre send番入部kindle
我幾鍾意x-ray, 啲highlight又幫你sync上Goodreads
Amazon買書係幾吸引嘅
Lm
追左post, 決定左買 paperwhite gen 4
有幾個問題請教:

1. Gen 4 係咪 2018-2019 版本就係 ? 兩者有無咩分別?

2. Wifi 作用大唔大, 用家推唔推薦 wifi 版 ?

3. 如果買 香港買行/水貨 邊間好? 水係咪一定要去廣告 ?

麻煩曬巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞