[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
唔用wifi嘅話熄咗佢
最食電係佢
咁就放心晒
80%中文書 20%英文書
經常需要上網或google play下載drm
唔知readmoo定kobo會方便啲呢?
另外好似搵唔倒香港有門市賣mooInk
網上比較
https://www.hksilicon.com/articles/1674052?utm_source=hksilicon.com&utm_medium=RelatedArticleSide

另外,如果你會去readmoo買書的話,只可以用readmoo機/app,因為佢地係自閉加密...

kobo同google買書(2間都好多繁中書賣)可以download拆drm擺入其他機睇

kobo機可以直接睇kobo買的書,入Kobo機隻format特別少少
超閱網呢幾日做緊mooink promo
感激不盡
部kindle paperwhite 4 差左成晚電 但都係得98% yeah 唔爆
係咁 唔駛理 電量正常使用就得
paperwhite係咪睇唔到漫畫我喺pc咁岩買左但連唔到去我部paperwhite
上網有個漫畫網 自動推送去你kindle度
連wifi 等十分鐘左右 就自動dl
推薦大家睇下 Stop stealing dreams

我有pdf版
想要我就upload上Google drive
pdf會唔會liad得好慢?
好讀唔再更新之後 仲有咩網多中文dl
好讀站主已經與世長辭
如果我係喺kindle manga買左呢?
想請問網址是?
vol.moe
kindle對pdf 好唔友善
推薦大家down個 k2pdfopt
新手想買部pw 2016睇書 係邊間實體鋪邊到買會穩陣啲?
我見price.XXX好多,但有幾間都有人話好黑
友和囉

其實外國買寄返黎唔難
多唔多中文書睇,會唔會有埋教科書
唔該哂, 好正
去amazon us度買, 再用集運寄返來應該最平
之前amazon us 買pw, 特價89 usd再加20幾蚊HKD集運返來

amazon us成日都有特價, 你可以上網搵D TOOL去mon 住有特價就通知你
上次日本都係差唔多價錢 不過美版應該易d叫客服熄廣告
想請教下其實個廣告係邊個位度show?
平時睇書唔覺得
應該係待機畫面時先出廣告
原來真係完全唔影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞