[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
試用天火藏書 轉,可轉埋直行
好似係
有冇Forma用家分享下用後感

利申:Oasis2用家
Oic, thanks
先講硬件,咁多部 e-ink 嘅 mon,Oasis2 絕對贏晒所有機種,光度平均又夠白,不過著燈 d 電就去得幾快,不過 Forma 8 吋睇書點都舒服過 7 吋嘅 Oasis2;機身 Forma 比 Oasis2 好渣手,不過做工就無 Oasis2 咁好,d 掣又無咁好噤,同埋反應係慢小小。
另外軟件方面,Forma 係無咁成熟,裝得 font 多就會 lag 機,睇 TXT 嘅就大過 2 MB初次開啟就會好耐,睇 DL 嘅 epub 要改名做 kepub.epub 至會爽快(因為 OS 係分開兩 part 歲理),不過個 mon 差一吋就係差一吋,睇書點都係過引 d,而且 kindle 成日去幾個網買書嘅人嚟講係幾煩人,而家統一晒係睇 epub 同用 android e-ink 就解決問題。
轉貼:
https://www.facebook.com/likebookhk/photos/a.536464906706325/784264408593039/?type=3&theater
Likebook muses神秘新機 接受預訂
7.8吋 mars升級版 可用筆 送wacom筆
$2498 送機套

調佢露毛 個情人節promo 加拿大amazon $109.99(則係港幣$6xx)但搵唔到集運肯收不可拆電既野
今日啱啱買咗paper white 4, 想請問可唔可以將條usb線駁adaptor差電?
我平時都係咁差
5. 係kobo/Google買左書,點將佢放入Kindle睇?
Calibre幫到你
https://iamfugue.net/kindle-google-play/

想問吓係咪readmoo 係咪無得咁做
而家有冇方法可以喺readmoo轉入kindle睇?
買兩部,平排黎睇…
唔摺嘅10寸e-ink已經好撚貴
摺埋嘅話我諗冇人買
彩elink量產既應該黑白都要減價賣.....雖然黎緊都打算買note pro
如果有彩色版. 7寸MON.
睇雜誌, 旅遊書會正好多, .  
唔知幾時有呢種技術
彩色版就唔係e-ink啦
可能以後真係有color e-ink呢
唔係已經有,但未量產咩?
係咩
咁希望佢快啲用喺e-reader啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞