[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
感謝!
如果我用MacBook 過書有無問題?
定要用window 機?
好似得新版 (167 ppi) 有 d 吸引,其他都係一般。
不過單睇文字書又確實夠用有凸。
係估唔到, 最平果部 都有背光燈. 算係咁
不過都要同 PW4 有分別
4 LEDs VS 5 LEDs
mac機無問題,主要裝adobe digital edition同calibre(+ DeDRM plugin)
kindle paper white 係咪即係all new
岩岩買個陣佢話一樣
all new Kindle Paperwhite即係最新出嘅Paperwhite 4
你買嗰部係唔係Paperwhite 4先
佢寫住第10代 應該係掛
佢封面又無寫到number 4
第十代係Paperwhite 4呀
佢冇水到你
部oasis用咗兩個禮拜多啲
7寸mon真係啱啱好
又好揸手
大家邊度買保護套?
amazon
冇用
我覺得 paperwhite 佢部機本身既質料幾好手感
同埋kindle幾襟撞
最近係Kobo 係咁買輕小說睇 係唔係都買番本kindle 好
大電器鋪見到有Paperwhite 4行貨
原來而家香港都有保養嗱?
如果淨係kobo買書可以買kobo機,唔係就買kindle較好
有無人講下最近睇咩書&係邊個platform到買呀?
所謂保養最多都係佢自已幫你寄返去整
如果會放落背囊同其他嘢擺埋一齊嘅
有個套保護個mon好啲
個套又可以開關機,幾方便
好貴
會開機果個功能係我收到個套時先知
本身仲等緊amazon 入台灣
明明傳左咁耐
https://www.chinatimes.com/newspapers/20190422000258-260204?from=fb_share_mobile

報導話4月底, 5月初 ,不過聽住先好喇
依d 新聞改個日期可以loop 到2046
係kindle 書入面d圖表,放到最大都係睇唔到
係咪冇方法處理到?
如果啲圖真係好重要
我會用手機Kindle app睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞