[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
thx 我研究下先
彩色正d
啱啱上網買左部paperwhite 4
想問啲新手問題
會睇英文書同中文書 將會係Amazon us同Amazon cn買書
想知可唔可以隨時log our us log in cn咁架?
同埋係amazon cn買嘅簡體書 係咪可以有方法轉返繁體
唔該哂你地
可以
簡轉繁 上網有得down隻字體幫你自動轉
用calibre都得
dl返個繁體字型 網上好多教學 轉acc唔嫌要打字就冇問題
收到kindle paper white 想問係咪只係可以打簡字?普通話拼音
點解setting得簡體
覺得paperwhite 薄d
想再問繁體書係咪一定要自己入?
Txt係咪轉唔到 mac book
係kobo買左書 但發現我部mac用唔到calibre
又要等到返公司先搞到 好麻煩
唔小心壓壞左個moon
拎去整定買過部好

利申 paperwhite 3
買左部paperwhite4幾個月,有時會係咁跳頁,彈黎彈去咁,又會自己放大縮細,又會喺某個位係咁highlight 隻字查字典,我想問下有冇人都有呢個問題?可以點解決?久唔久咁樣真係好困擾

我通常懶轉format會就咁入txt落去睇,關唔關事?
但我又試過開mobi黎睇都會咁
我都冇用,祼機
唔通唔好彩買到神化機
各位有無保護套推介
都係淘寶搵啦。我用開原裝。
好多款揀
仲諗緊買邊部好
我覺得加左套好重 唔加又唔安全咁
budget夠既oasis
唔夠就ppw
想睇埋漫畫 邊隻會好d
我見好多人講boox 但我又覺得kindle好似好d
但睇唔到漫畫人
睇漫畫就部部都睇到 但要自己入 或者用voe send去機
如果要睇漫畫人就要用android 咁就boox
我自己覺得追開連載或者網絡小說既就最好買boox 因為一更新就要入書都幾麻煩 如果你係養書睇就邊隻都冇所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞