[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike

唔係好差姐
只不過如果啲對話框太細可能會睇唔清

最近入手左部boox poke pro
Readmoo andriod好似無得直排?
有無人可以分享下Kobo買書心得
部機sleep果陣個mon會show廣告
如果我成日睇大陸小說同日漫 我應該買邊部好
定直接買大陸機好?
唔洗架
首先整個日本Amazon account
第一次set up部機嘅語言嗰陣揀日文
之後login日本Amazon個 account
就可以買書㗎啦

又或者login完用番電腦上日本Amazon買書
部機有連wifi嘅話就會自動download本書落嚟(或者手動sync))
kindle查字典可唔可以聽埋隻英文字點讀?
想問邊度買
係香港代理買,金雞廣場,可以自己google
貴過淘寶買,但佢話香港自己會保
可以上去試機~
不過買完有啲後悔,隨左readmoo無得download之外,kindle應該夠晒.... 又平好多

直排用moon reader解決左
因為我見部機喺pdf做筆記方面比kindle 好少少 但聽你講完 諗諗先
我淨睇書,pdf用ipad睇
佢另外有7.9/10.1,有埋Wacom 筆應該幾好,應該岩pdf
但始終eink 唔岩scroll睇野,感覺上有啲lag
kindle 台灣版書店 , 又話出. 依家都好似冇消息..
一直想問下 我見有d人睇到漫畫人
其實係點做到
刷android 或者本身部機用android os
想問下有咩android os既好介紹
有無人知?
本身用緊paperwhite gen1(無speaker)
就算kindle可以撳住個英文字查解釋,但到最後都要上網查點樣讀
如果kindle oasis可以聽埋隻字點讀就買佢
上邊有d巴打買左boox 好似都ok 詳細你要追返post
聽落好複習不過order 左paper white
依加kindle paper white 係咩無左白色
白色通常係過多排先出
Oasis我唔清楚
我就用緊ppw3
用轉接器插耳機就可以聽到啲字點讀

但Oasis同ppw4都好似有Audible功能同Bluetooth
應該仲方便過ppw3
唔洗用轉接器就咁連藍芽耳機就可以聽
Paper white 2018係咪已經最新?
好想要白色 struggle 緊 all new or paper white
All new 唔意佢個邊 會sip 塵 點好
黑白?
係黑白架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞