[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
玩過四部 e-ink:Kindle Oasis2、Kobo Forma、Boox Nova 同 Likebook Mimas,而家仲留喺度嘅係 Mimas 同 Forma,未買 Mimas 之前玩過朋友部 Likebook Mars,老老實實,部 Mars 做功認真嘛嘛,手感亦差,朋友話自從一月出左個新 firmware 之後就功能多左亦穩定左,就同佢借左黎玩兩日,個 OS 確實比 Nova 果個好用同穩定,每個 app 都可以獨立 set DPI 同對比、背景漂白都有,所以就放左部 Nova 換入 Mimas,所以話 Likebook OS 唔好用嘅最好試埋新版 Firmware 先講。
買左
我去尖沙咀辰衝買 $2300
早個幾月先買完黎…
有冇巴打用kobo forma
有咩字體推介
我依家用緊個個唔知係咪crash左 一禁字體個禁就會restart
有啲字又出唔到
聽落好正,可惜宜家部機撳入去系統更新就彈app,試唔到
你喺邊到睇到有discount?
點解我個app睇唔到嘅?
App 唔知有無顯示喎,不過佢個網站上面有。

同埋香港 store 好似無優惠的,只有台灣 store 先有。
Ok 👌 thx!
試下 reset 部機再 update 啦
試過喇
之前買個d 書都未睇完
之前有人講過,去 qq 搵博閱群,問 ADMIN 拎線刷 file 自已攪
心急買左boox nova
見佢行 android
希望nova 更新左會穩定d
想問下大家點track whishlist入面嘅書有冇減價
本身amazon應該冇alert function?
我買咗二手 oasis, 內置Android.
主要想用來睇HyRead. 但係國內版, 裝極都裝唔到google play. 有冇人知可以點搞?
剛剛買左PPW4 好用但想搵中文書
直接放個apk落去安裝?
根本唔會裝 google play
有部 tolino vision 裝咗 android 4.0
直接用檔案管理 APP, 去裝 APK , 漫畫人 , 多看. 漂白版
買返黎已裝咗
求APk 攻略. 如果想裝HyRead,可以點做?
用電話裝咗先,再導出 apk 到 PC

之後過落 kindle 到。 用文件管理員試下裝唔裝到。
類似用呢種APP 導出

hyread 2 好似 android 要高版本先裝到
an 4.0 好似只有hyread 一代先安裝到.
唔該巴打
Kobo 通常幾耐一次有優惠?
kindle basic 已入手

amazon.cn d ebook 好平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞