[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
好唔好用?
啲書高唔高質?
Thanks 巴打,得左
你指screen saver?
好似得預設嗰啲
書其實ok,台灣新書都有唔少上架,你可以去睇下有咩書,同埋裝佢個app試讀下先
我用緊大機,睇中文字的經驗比kindle好,有部分pdf裁走margin都可以放入去睇,都勉強睇到,另外機身好輕,拎出街睇都好方便
近排好似做緊優惠,我覺得都幾抵,但都係睇需要,同埋我另外有部kindle ppw,各有所長
有無巴打用知點刪kindle azw3檔嘅DRM
上網跟啲教學
用calibre搞左勁耐都唔成功
搞掂曬了
冇買佢部eInk, 有用佢iPad app買雜誌睇 (舊遊戲時代,佢獨家)
呢啲中文ebook, 個個有自己drm, 想轉去kindle 睇就唔駛諗 (除咗Google Book)
如果你肯用哂佢全套冇乜嘢
不過你又要諗如果佢執左你點算
有無人買左kobo forma
係邊度買好?
等緊Amazon入台灣市場

蠢問題
點解set send左野去kindle唔會email自己 一日send太多好煩
係自己個email set rules delete 左個sent email 佢?
唔知係咪因為我用amazon.cn 既關係,如果用中國地址,可熄到個廣告,但如果轉美國地址,都係彈啲簡體書既廣告。。。。。我想睇下啲英文書廣告都唔得
點解我login唔到kindle ios 個apps 嘅 死都話錯pw但上amazon web page 又無問題喎
有D想問部likebook,有無評價?
聽講好多bug
聽閒小米遲啲都會出e-reader,真嘅話,大家會唔會有興趣買嚟玩下?
我會睇下乜野價位先…如果佢用中階既電話 spec (e.g. 630 u),7" 而夠平會考慮下。

雖然話就話 eink 要求唔高,但快 U 的確係會有快 d 反應 d。
係,買左唔夠半年update完,開繁體字書食咗部分字,而且撳入setting想睇吓有無新update就即刻彈app,宜家部機變雞肋

未update之前開app都唔係太順,尤其readmoo同kindle都好慢好lag,真心唔建議
咁大獲,我考慮左好耐,本來都打算入手
淨係知易爆MON
如果你要行android, 聽講boox nova過likebook.
聽講台彎黎緊都會有部Android既,本身都想買部大陸機,而家睇定D先
BTW今晚十二點開始KOBO買書52折
52折好抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞