[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
如果有個account同時可以login日本(.jp)或者.com都得,兩邊都買左書之後,kindle log in呢個account會發生咩事?
終於等到繁中版
今朝遇上左D古怪問題
原來我一個EMAIL 可以有兩個ACCOUNT
今朝LOGIN APPS LOGIN左個舊既ACCOUNT, 都唔知存在
問CS先知, 同我網頁版果個唔同
之後先搞返掂
依家睇緊買邊隻KINDLE好
其實好多版都有
我第一頁有寫
佢主要分為三大系列
Kindle basic (冇燈冇實體鍵)
Kindle Paperwhite (有燈冇實體鍵)
Kindle Oasis (有燈有實體鍵)
而再細分同系列但唔同年份或者Generation嘅話
佢地之間嘅分別應該係啲Spec有Upgrade到
或者Support更多嘅功能

btw最新嘅Kindle Basic都有背光燈
只不過Kindle Basic系列嘅解像度係其餘兩種嘅一半
可以好似usb就咁拉落電腦做Backup
只原過用Calibre 可以一次過拉好多本書同唔洗自己搵file咁解
我都係電腦入書睇多
少用email
會入其中一個ac
library都只會有果個地區嘅書
所以要用唔同密碼分番jp同.com
想請問(以paperwhite為例)美國版,日版,國際版有咩分別?amazon買書acc既分別?保養分別?
1. 無分別
2. 香港無行貨保養。得水貨or 自己上網買。
3. 簡單d, 英文書用US acc, 日文書用JP acc , 殘體用CN acc

睇頭post.
唔好意思,
我想請問一下READMOO 度買既書其實係唔係有部份轉唔到去MOBI?
因為我見佢有一行:
抱歉,只有 DRM Free 的 EPUB 檔案,在自行轉檔之後,才得以在 Kindle 上閱讀。

目前大多數出版社尚無法接受 DRM Free 的概念,無法提供無保護、可自由轉換格式的 EPUB 檔案。 Readmoo 也正在尋找願意提供 DRM Free 檔案的出版社。

目前 Readmoo 上為 DRM Free 的書籍有 這些 ,未來還會持續增加。
多謝巴打
唔好意思,問多小小,即係我買美版/日版機,都可以link US acc買英文書 或 link CN acc買中文書,可以自由轉換link acc,right?
我部hang左係screen saver畫面, reboot都冇反應,有冇人試過?係咪冇得救?
除非係 DRM Free,否則 calibre 係轉唔到的。

暫時亦好似未有 DeDRM tools 係 for readmoo 同 bookwalker .
明白, thanks!
好彩未俾錢
係, 可隨時換。
但一換acc, 入面d 書會跟acc 轉埋。
要再login 返呢個acc 先有。
所以再d 巴打login 時唔sync, 用usb 經電腦過書
有冇用apple music? 原理同佢一樣。
明白了!多謝巴打解答🙏🏻
想買平Harry potter睇都好難 包月又買唔到
一套400幾都可以接受啦
KOBO 又黎75折
上星期 67 折,急買既都買晒啦,唔急又唔會比貴 d 再買,都唔知 KOBO 想點。
啱啱入手kindle
kobo有冇咩好書推介
今日收到paperwhite

之前部Kindle 7 gen 用左5年了

有font light 係方便好多

陳年舊機
amazon中文書係咪一定要上amazon個網先買到?
原生kindle入面個store都仲係得英文書
係咪有新買新較好? Oasis 好似出左好耐
kindle 入面好難揾書。
用電話或者PC 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞