[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
有冇link?
我淨係search到第一二三部同冰龍,但冇四五
Sor 我頭先無睇清楚你問中文版
係PUBU買左書(要用APP睇),係咪唔可以係KINDLE睇
想問嚮 SSP 買 Paperwhite 易中伏嗎?
另外嚮 Y 拍見到有啲叫漫畫專用版, 係咪老點嚟?
多謝指教
日本版係有
漫畫版係有32GB容量
原來堅架?
咁(日本)漫畫版同非日本版 32G 有咩分別?
Thx
其實冇分別
咁買番美版吧, 嚮 SSP 買 Paperwhite 易中伏嗎?
Thx
呢個我唔清楚
我諗包裝係冇穿冇爛嘅話應該都冇咩問題
我就係yoho買用咗半年都冇咩問題
係咪要喺amazon 買嘅英文書先有Word wise ?
yoho 係 SSP 舖頭? 係咪好似買電話咁即場開盒 check 死點?
網店嚟
門市就係觀塘
嗰陣我都冇諗咁多就係網上買
所以冇即場check過嗰啲
想問下我部 kindle link 左大陸 acct (email 係 .CN 尾)
點樣可以連返去香港 acct?
同如果我改左咁部機入面D 書會唔會消失埋?
上 amazon 買好過啦
如果有壞又寄返去US?
Amazon 連運費同香港買價錢差幾遠?
你去鋪買都唔識幫你整架啦
佢地都係上amazon 執平貨架咋
唔個你想買幾多gb
4gb 9千yen
運費俾盡你$100

又或者等特價
我上年買3代32gb 連運費都係$800 唔駛
咁啱有特價嘅話係會平過係香港買
我3月尾係日馬買咗oasis
計番港紙都係1600 1700左右
香港好似起碼2000
等得可以等吓
日本 Amazon 買係咪日文界面? 可轉英文嗎?

未試過嚮日本 Amazon 買野,運費平過美國 Amazon 嗎 (好似費話)?

通常咩時候會做特價? 類似美國感恩節果啲大時大節?
Amazon成日都有特價,近2個月都特價過幾次

日馬
https://keepa.com/#!product/5-B07HCSQ48P
美馬
https://camelcamelcamel.com/Kindle-Paperwhite-Waterproof-Storage-Special/product/B07CXG6C9W?context=search

邊到買kindle都一樣可以用英文介面

但留意廣告版係唔可以直送香港,要自己用集運
見到amazon有繁中書賣, 諗左幾耐終於想入手
不過我上Carousell 見倒又唔貴喎
你地可以搵下
想睇埋漫就買32gb 淨睇書就4gb 應該夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞