[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
係,但開心既
雖然睇左下冇咩野岩睇,但有村上春樹新書
啱啱入去睇,又變返晒做英文
每日free嘅時間得三四個鐘
當冇正經嘢做
聽歌/睇書/上網/畫畫都唔知做得邊樣
我係打個半鐘機 上網2個鐘 淨低係玩下電話
amazon搵唔到個page
今日先發現呢個好post, 好開心有咁多Kindle同好
我部PPW (唔記得第幾代)用咗五六年, 冇壞不過覺得佢慢, 所以買左部Oasis2, 非常滿意
我想問下有kindle買左書可唔可以轉去kobo度睇

之前好似用calibre用kindle條key解drm就ok?
係,calibre 裝DeDRM plugin解DRM再轉做EPUB format放入Kobo就得,非常簡單
頭先睇過, 啲書比READMOO 貴港幣十幾蚊 .....
部分,我search過幾本社科類書,amazon平一半,好震撼
咁我覺得用番Amazon係方便啲
貴十幾蚊可以慳番啲功夫
有冇咩書推介? 佢得list 冇分類
我睇嘅書唔多答唔到你
出面有個好書post可以參考下

如果真係要推介嘅話我覺得Sapiens個系列幾值得睇
繁中冇分類真係唔知點搵書
要係其他地方搵有咩書睇
再用書名喺amazon search
繁中書唔可以deliver 去部paperwhite到
係咪要轉region之類?
個Amazon account有好多英文書, 會唔會影響到?
極速買咗村上春樹本書
想請教各巴打,點樣將 中亞既ACCOUNT 內既書, 轉去美亞個account?
有無方法可以連D bookmark/notes 果d 都轉晒去美亞個account 度?

先感謝各位解答
我未試過買繁中書所以唔清楚
但應該兩邊都係登入咗Amazon us就deliver到?
印象中冇得轉落去
只可以將是但一個地區有嘅書backup咗先
再轉另一個地區入番啲書落去
有D中文書係咪Amazon拎左獨家
冰與火之歌第四五部Kobo未有,但Amazon有
Kobo有4, 5呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞