[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
Thanks
唔好意思,請問點解我申請唔到amazon.cn acc?香港電話號碼收唔到驗證碼,大家係點申請?
我前幾日申請果時都係咁,最後反而用美國號碼收到
想請問一下,有無辦法可以用calibre入書落kindle個機本身到?而不是入落去kindle link住個acc到??
我本身申請左us同cn acc,別外自己有d開心版書都想入落kindle到睇,問題就黎啦,我用calibre入開心版去連住us acc既kindle,之後我轉cn acc買完書,再轉返us acc繼續睇既時候,d開心版唔見晒,要重新用calibre入過晒d書。
請問呢個情況有無得解決?
將其中一個ac嘅書用calibre拉出嚟save係library到
deregister你部kindle入另一個ac
再係calibre轉書
不過要裝咗dedrm plugin先
我已經將A acc既書用calibre拉出黎save係library到, login B acc 用calibre入書落去B acc,但之後如果我再轉返A acc再買書,之後再login in B acc,咁之前用calibre入既書就無晒,要再用calibre入過
定我用calibre入書既步驟有問題?
想請教
用緊舊版paper white 3
買咗本繁體中文三體
但系統話唔支援
係咪會等更新?定無得救?
我都試過買mistborn中文版down唔到 (PW4)
我估應該係本書個version自己舊冇更新到
最後refund左直接去kobo買再用calibre轉入部機就算
岩岩入坑 買左日版10TH paperwhite
發現裝唔到字體 有冇巴打有相同經歷?
通常新機要等下 d字型可能冇咁快support
唔該

咁要用人手轉了
天火或者calibre
字體唔係入落font個folder就得喇咩?不過好似係更新嘅檔先support, mobo好似係轉唔到架
岩岩買左 Paperwhite 10th
想請問點解我係 Kindle 既 Bookstore 乜書都買唔到 (用緊香港地址 Amazon Account)
淨係出
你的請求出錯,我們正在處理這個問題,請訪問z.cn/contact-us...
其實重點係睇書
唔係部機度

想將amazon.cn買嘅書簡轉繁
用緊自訂字體但一樣顯示簡體
Firmware 已update 5.11.2
到底邊到出問題
想問下paperwhite 8Gb夠唔夠做 定係大家建議32好啲
唔睇 漫畫 同 PDF 基本上夠做,
除非你打算一次過放幾百本書入去睇。
如果會睇學術journal果啲 要pdf係咪32好啲
係唔好用 Kindle。
除非你打算買 Sony 部 eink
點解咁講 唔係照擺入去?
如果你 d journal PDF 係 pixel to pixel ,即係用緊 kindle 個 native resolution,咁當然無問題。

如果需要放大縮細,請去 YouTube 望下個效果先…真心覺得係搵自己笨。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞