[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
我都會
但係同一條線用來差其他device完全冇問題
巴打們知唔知咩事
我用緊ppw3
780果啲打晒去問全部冇貨
最後買咗830
如果唔急用
等特價自己訂返黎啦
日本amazon折左都係780,咁830都係差50蚊幾抵屌
想問下 Kindle Paperwhite 係咪打唔打到中文 (繁體 / 簡體) ? 如果打到既話 係用咩野輸入法?

成日想睇書 買左好多實體書係屋企 但都無咩動力拎黎睇 用Kindle會唔會重燃閱讀習慣
我上年blackfriday買左之後睇左1本書 跟住放左近排先睇第2本
你因為乜嘢原因先冇動力拎黎睇?
如果係啲書太重 懶得帶出街
咁kindle幫到你
如果係因為你冇興趣睇果啲書
咁你應該買過啲書
識大把人屋企幾箱書但買完就喺度擺
有倉頡 注音 漢語拼音
我就用倉頡
不過係虧虧地
其實好少用嚟打字
明白 想買比老豆炸 佢又唔會自己過書 所以都應該係amazon cn 買 所以有打字佢可以 search 書
有冇巴打可以教下點樣入簡轉繁字型
上網down嗰啲字型檔入落去
開番部機都唔見有得較番繁體
好似ppw3先得 ppw4好似未support?
搭車反而會有心機睇 但拎書始終麻煩
收工番到屋企MacBook同書放枱面 寧願開Netflix睇
Kobo 終於出左繁中介面
不過得注音中文輸入
唔關事
佢似係啲書唔岩format? 要azw3或新mobi既書先轉到字型
想問下關於US amazon買書嘅問題

一月嗰陣都仲買到,不論係限時免費定係要俾錢嘅書
呢幾日一噤買就彈咗去另一頁話”You attempted to purchase an item while in a different country”

請問而家amazon係咪block左海外,要vpn先買到?
買Kindle睇中文書是否不智
點會
係入書同買書麻煩啲
入書都唔麻煩啦 就咁放落去都攪掂啦
上Amazon 買?
我係Google play同kobo買
平啲同有繁體
睇慣咗要轉直排
我意思係部kindle上amazon買?
Btw, 想翻睇衛斯理
定去Yoho買
Paperwhite 8gb 2018: $959
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞