[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
如果係呢個畫面我覺得完全無影響
平時真係唔覺

部機都用左2個月左右
真心覺得正, 又輕

唯一既唔好處係比較小中文書
但原來我發覺得amazon us都有DD中文名賣
日本有manga版32g賣

好似日美都可以叫客服熄廣告
待機時至出廣告,不過唔會耗電
繁中書去google books/kobo台灣買啦,買完download再拆drm入機睇
簡中大陸網大把,或者amazon cn都大把仲勁平,裝簡轉繁字體就唔駛搞咁多野

再唔係上黎連登R書
新版係咪響 book list 下面有條 ad bar ?
google books,kobo,博客來,我用喱幾個

不過博客來好似只可以用app睇
用amazon cn要再開個account ??
google books小心, 有D是PDF版, 試過買完唔係epub format
拆drm我都試過, 但唔夠係amazon 買咁方便
部oasis2到左

想問下個待機畫面有冇得自己改?
係呀,因為不同國家amazon database 唔共通
暫時得amazon,google books,kobo可以用其他機睇
按power開咗機,廣告就係下面條bar。power off同locked screen就全版
度度都有pdf版,同賣出平台無關,本身只係出pdf version,google books資料寫「原始頁面」=pdf
唔該晒,得閒果時再搞
係喎
download epub個本是寫"Flowing text, Original pages"
thanks
但jailbreak有一定風險
所以如非必要無謂自尋煩惱
睇左個版本冇得搞,唔搞了
岩岩買咗ppw3 睇中文書有好多字唔識讀
有冇中文字典有粵拼?Google搵過唔見有
GOOGLE PLAY D書係咪唔可以係KINDLE睇?
等到頸長, GOOGLE PLAY有GAME OF THRONES中文電子書
但...又唔係AMAZON KINDLE..........望住個MON點睇呀GOOGLE PLAY EBOOK.......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞