[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
捕緊肥花放二手機
無呀!一定要買佢部機黎睇。
有冇人知Amazon Prime Day佢會減幾多
博客來都dl唔到,兩個都dl唔到,咁你咪揀個平架囉。readmoo都有手機app,你咪用手機或平版睇。
博客來無架,一定係用平版或電腦睇。

kobo書城啲書都可以dl,繁體中文書多過kindle好多。你去台灣kobo個書城望吓先。
買左Oasis 1
HOW MUCH
路過提醒一下,kobo 過書去 kindle 係要自行處理格式同保護問題,唔係就咁放入去就睇到。

Google keyword 請查 kobo dedrm calibre 就有你需要既野。唔難既,一般十分鐘就搞得掂。
唔用calibre轉,咁有咩推介
上面講左,epub 用 amazon 自己既 kindlegen /kindle previewer,不過以前好似係 CLI,而家唔知。

漫畫用 kindle comic converter, kobo 版本拆出 epub 入面既圖檔,再 convert 做 cbz 就通用各家既 ereader。

我用 calibre 既體驗都係非常唔好,除左必用既 dedrm 同埋 epub to mobi ,可以唔用我都唔用。再後來用 portable 版一了百了,裝都懶得裝。
30000yen
最後見到2200hkd 左右
黃mon不知幾好用
冇黃mon唔會買
ps 用緊kobo
應該會好易眼訓
平時用ppw臨訓睇書都已經好好訓
應該80美金左右
KOBO 又 75 折…幾時再有六折呀。

部oasis終於運到嚟
想問個mon係咪唔會熄
可以的,
長按 power 制, ---> SCREEN OFF
黃燈用黎match返室內燈光,唔match睇到隻眼好辛苦
唔match我寧願唔開front light
巴打知唔知呢期買邊隻kindle 最抵?
cp 值高嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞