[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
4GB 入咗300幾本書, 都重有 6百幾MB , 有排睇.
好 多謝巴打
明白 唔該巴打
係睇你睇漫畫定睇小說

小說 8GB都夠
漫畫就32GB

我部paperwhite 3得4GB,放多幾本漫畫就爆
有無人想放kindle 想搵部二手
點解簡體書係calibre轉完繁體 用calibre開黎睇係繁體字
入左落kindle會係簡體都有既
會唔會係放錯左format入機?
請問要咩format先得
正常kindle書係epub
但calibre轉繁簡要mobi
轉完mobi要再轉返epub先入到kindle
會唔會係你無del舊ver epub就放左舊ver epub落kindle所以睇到殘字?
(鳩估)
試試先唔該你
唔熟唔好亂教人,
樓上撈亂晒d format...
Kindle 原生唔support epub...
我估佢第一句個 kindle 係打多左…?
應該係話平時既書係 epub。
請問有無朋友有幫襯過東立既電子書城?
知唔知道係乜野 format ?

平時經 KOBO 買東立既漫畫係 epub w/drm,但可以 dedrm 再轉 cbz 落 reader,唔知東立又得唔得?
佢講到明放epub 落kindle 呀...
有咩好幫佢兜
你用套 無乜分別
8gb夠晒
請問應該最後轉做咩format落kindle?
如果 calibre 唔掂就用其他程式轉.
用 calibre 轉 epub - 轉繁體, 也可以用 EpubS2T 轉繁體.
- kindlegen epub 轉 mobi 也可以用ebook-converter 轉 mobi
我習慣唔用 calibre 轉 mobi
最大路就 Mobi la.
Thx 今晚試下
宜家先買oasis2會唔會好傻豬豬,見oasis3又無乜新嘢
唔會啦,因為減左價,睇你要平d 舊款,定最貴最新姐
個mon係新mon,快20%,有暖色燈,輕左少少,其他冇分別,其實分別不大。
2宜家平左,接受倒買舊科技買2一定抵啲
已訂舊版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞