《溝女的聖地──補習社》

992 回覆
407 Like 4 Dislike
咁似sad end
加速篇14
「伯母,我同呀水唔係嗰種關係啦…」Kitty害羞地撥一撥佢嘅劉海。

但我清楚,係啲廢老面前,你講乜嘢都係無用。

「得啦,後生仔嘅嘢我哋唔會理架啦!」老豆已經準備返入房。

「話唔定你哋過埋今晚就係呢?嘻嘻。」我老媽子陰陰嘴咁笑住返入房。

沿路兩老仲有講有笑咁話,「洗唔洗準備埋安全措施俾佢哋呀嗱?」我老豆細細聲同老母講。

但佢哋嘅細細聲只係平時我哋同人講嘢嘅音量,換言之只不過係佢哋平時講嘢大聲。

「痴線咩!講埋曬啲咁嘅嘢。」老媽子教訓老豆。

咪臭系!係Kitty面前講埋呢啲嘢,一陣我哋如何是好?

一諗起,我心如鹿撞,撞嚟撞去。

「唔幫佢哋做安全措施,我哋咪有得抱孫囉!」老媽子講呢句嘅時候中氣十足,似乎係故意講俾我哋聽。

一山還有一山高……

剩底尷尬嘅我哋。

我同Kitty返入房,我諗緊有無衫可以俾Kitty更換之際。

Kitty嘅手機響起上嚟。

手機上顯示係Home。

我同Kitty你眼望我眼,唔知點算好。心諗依家已經搞到咁,好似太遲。

我諗我同Kitty嘅想法係一致,就係──後悔。

「點算呀?」Kitty一臉徬徨。

我頭先真係太過自私,依家冷靜啲諗下,就覺得後果可能比想像中嚴重。

手機嘅釣聲越漸急促,我哋亦都越嚟越焦急。
加速篇13
「Kitty因為佢屋企嘅問題,所以今晚借住一晚!」我斬釘截鐵咁講,一洗我係屋企人心中毒撚嘅形象。

你哋個仔都帶女返嚟呀,仲要係靚女!

「呀仔,你今晚做廳長啦!」老豆吃笑地說。

「你哋咁順攤?」我屋企人都算保守架,好細個嘅時候(中一、中二嘅時候)就同我講,中學唔好拍拖。

到咗高Form嘅時候,就無咗回事。

「屌你,你有人要已經執到啦!」老母老實不客氣咁係外人面前串自己個仔。

「呀…唔好意思呀…我哋平時唔係咁架,哈哈。」老母呀,你講出嚟有無人信呀?

「呀水…佢係?」老豆問我。

「佢叫Kitty,中文名叫程雪。」我順便幫Kitty介紹埋我老豆老母。

後尾諗返,其實呢個根本係多此一舉。

「呀雪,原諒我哋粗人,唔識講英文呀,我哋就叫你呀雪啦!」老豆和和氣氣咁同呀雪講,一改佢狂傲嘅性格。

「唔緊要呀世伯。」Kitty一入到嚟,一直都好拘緊。

「呀雪,呀水佢就交俾你照顧啦。」老母嚴正聲詞地道,彷彿都默認咗Kitty就係佢哋女婿咁。

只見Kitty兩頰通紅,含羞答答咁,雙手工整有禮地擺係跟前。

我哋真係好似見緊家長咁。

我哋差嘅,只係一個名份。

但背後,係兩個唔同嘅世界。我同Kitty嘅世界係無辦法融入,呢樣我自己清楚。佢會唔慣呢種低下嘅生活,我會唔慣Kitty嗰種上流生活嘅壓迫感。

勉強拉埋一齊,只會生活得更痛苦。總有一日,Kitty會返去佢嘅世界入面,我哋終需要向現實低頭。

Kitty唔通係男人嚟
加速篇13
「Kitty因為佢屋企嘅問題,所以今晚借住一晚!」我斬釘截鐵咁講,一洗我係屋企人心中毒撚嘅形象。

你哋個仔都帶女返嚟呀,仲要係靚女!

「呀仔,你今晚做廳長啦!」老豆吃笑地說。

「你哋咁順攤?」我屋企人都算保守架,好細個嘅時候(中一、中二嘅時候)就同我講,中學唔好拍拖。

到咗高Form嘅時候,就無咗回事。

「屌你,你有人要已經執到啦!」老母老實不客氣咁係外人面前串自己個仔。

「呀…唔好意思呀…我哋平時唔係咁架,哈哈。」老母呀,你講出嚟有無人信呀?

「呀水…佢係?」老豆問我。

「佢叫Kitty,中文名叫程雪。」我順便幫Kitty介紹埋我老豆老母。

後尾諗返,其實呢個根本係多此一舉。

「呀雪,原諒我哋粗人,唔識講英文呀,我哋就叫你呀雪啦!」老豆和和氣氣咁同呀雪講,一改佢狂傲嘅性格。

「唔緊要呀世伯。」Kitty一入到嚟,一直都好拘緊。

「呀雪,呀水佢就交俾你照顧啦。」老母嚴正聲詞地道,彷彿都默認咗Kitty就係佢哋女婿咁。

只見Kitty兩頰通紅,含羞答答咁,雙手工整有禮地擺係跟前。

我哋真係好似見緊家長咁。

我哋差嘅,只係一個名份。

但背後,係兩個唔同嘅世界。我同Kitty嘅世界係無辦法融入,呢樣我自己清楚。佢會唔慣呢種低下嘅生活,我會唔慣Kitty嗰種上流生活嘅壓迫感。

勉強拉埋一齊,只會生活得更痛苦。總有一日,Kitty會返去佢嘅世界入面,我哋終需要向現實低頭。

Kitty唔通係男人嚟

我屌 打錯
呢個唔係gay故
諗起gay就即刻無曬feel
新抱/兒媳呀 SOR 太眼瞓打錯
加速篇15
我哋任由手機嘅鈴聲繼續響,直至成間房回復平靜。

沉默一會之後,我問佢,「你驚唔驚?你驚嘅話我依家就送你返去。」

經過我思索一輪之後,我決定咗。

「我驚呀……」Kitty將手機緊緊地握著,放係胸前。

「咁我依家就送你返去!」我拎出門三寶,銀包手機鎖匙,準備好出門口。

男人只要有銀包手機鎖匙就出得門口架啦。

「但係…」Kitty擋咗係房門口。

「我 唔 想 返 去 。」

Kitty講完出嚟之後,露出佢嘅招牌笑容。

然後佢拎部手機出嚟,熄咗部電話。

係呢間狹窄嘅房間入面,只剩底我同Kitty。

我間房無咩特別,只係得一張床,仲要係鐵架床。一張毫無美感可言嘅書枱,同埋一個無乜衫嘅衣櫃。

「你間房好整齊喎!」聽Kitty呢句說話,似係發自內心。

我第一次俾人讚間房整齊,由細到大老母都話我間房亂。

「可能無咩嘢係度,先覺得整齊啦。」

「我第一次入男仔房咋!」

「吓?上次係你屋企嗰個青梅竹馬呢?無入過咩?」我問道,青梅竹馬嘅關係唔係好好嘅咩?

「我爸爸同佢爸爸好姐,唔代表我要同佢好架嘛,係咪?」Kitty所言甚是。

Kitty見攰,坐咗係床邊。

我都一陣坐埋落去,但我同Kitty嘅距離唔係好近,幾乎一個坐床頭,一個坐床尾。
小弟我實在太眼瞓
所以今日出住咁多先,數我一定會找,大家放心
我聽日會出埋加速篇,睇下可唔可以出埋新post
拜託大家屌得細力啲,錫住我個屎忽
多謝咁多位一路以嚟嘅支持 我好需要你哋嘅意見
好等我可以寫得更好
聽日18篇呀樓主
嗚 live 左
快啊!!!!!
仆街啦又live咗
又live
今晚我會開新post找埋琴日條數
多謝咁多位嘅支持
剩底嘅留言我希望各位可以留下啲感想
照直講得架啦 有咩寫得好有咩寫得唔好都可以講 我接受到架
今晚我會開新post找埋琴日條數
多謝咁多位嘅支持
剩底嘅留言我希望各位可以留下啲感想
照直講得架啦 有咩寫得好有咩寫得唔好都可以講 我接受到架

推呀
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞