《溝女的聖地──補習社》

992 回覆
407 Like 4 Dislike
希望唔會有啲NTR情節出現
快!
我臨瞓前出 搞埋少少手尾先
我臨瞓前出 搞埋少少手尾先

我懷著開心嘅心情,去拆開份禮物,究竟Kitty會送咩俾我呢?

一條手工粗糙嘅頸巾。

「好無睇呀?」Kitty雙眼閃爍著興奮同期待嘅目光。

一條長灰色嘅頸巾,有別於門市賣嘅頸巾。因為你有幾多錢都買唔到......

中學嘅時候,當你收到自己鍾意嘅女仔為你打造嘅頸巾,係一個榮譽嘅象徵。

不知有幾多男仔嘅聖誕願望,就係收到一條咁樣嘅頸巾,但呢一樣嘢唔係你有錢就可以買到。

你有錢,都未必買到心儀嘅女仔為你親手織一條頸巾。

「好睇呀......」我窩心地講。

我一諗起Kitty花時間為我織頸巾,我就覺得好感動...差啲就留下了男兒淚。

「咁就好啦,我織咗好耐先織好架!你都唔知呀...我又唔可以係屋企織,屋企人唔俾我織架...話無聊曬時間呀!!!我自己係學校織俾你架。」

就算Kitty唔講,我都知道佢好辛苦先織到一條,特別好似佢呢啲十指不沾陽春水嘅大小姐。

見佢肯為我付出咁多,你話唔感動就假啦。

「多謝你。」我只能夠講出呢句說話嚟表達我對佢嘅感激。

Kitty無講啲咩,只係喺度笑。

隔咗幾秒,「嚟啦,我幫你帶啦!」Kitty攞起我手上面嘅頸巾,自徑兒幫我戴起嚟。

Kitty笨拙地幫我圍,「嗯,幾好!!」

「其實我織完之後,已經覺得唔靚...我好怕你會嫌棄佢...」
好青春呀 表白啦
好青春呀 表白啦

其實可以表白好耐
唉屌
青春啊
樓主出多左呀
有手織頸巾都未必一齊
喊出黎 咁就live左
推。 快啲出文
阿楊含得撚未呀
lm
愈來愈慢
富奸
好青春呀 表白啦

其實可以表白好耐

我之後嘅情節想講嘅嘢都俾你哋講曬啦
我今晚返嚟會加速三更
連埋今日一共四更
Kitty幾經辛苦先講出嚟,我知佢不嬲都對自己要求都好高,無論平時上堂又或者自己操數。

佢唔完成到自己嘅目標,係唔會走,有好幾次佢諗唔到點做,死磨爛磨到人哋叫佢走,佢先走。

我問洗唔洗幫佢,佢話唔洗,要自己搞掂。

可見佢今次都係無叫人幫手啦,咩都自己嚟……

心底裡泛起想保護佢嘅慾望,唔想見到佢一個人咁辛苦,即使自己幫唔到咩忙,但我都想盡自己所能去保護佢。

「傻啦,我點會嫌棄佢?」我笑住同Kitty講,同時間摸摸頸上面嘅頸巾。

摸住佢,就好似摸緊Kitty咁,我視呢條頸巾係Kitty咁架啦!

「好啦!咁到你幫我戴啦。」Kitty指一指頭頂。

「哈哈,禮尚往來咁話啦喎?」我笑佢。

「梗係啦,如果唔係唔公平架嘛!要換返你幫我架。」Kitty遞頂冷帽俾我。

我接過嘅時候,唔小心掂到佢雪白嘅小手,如今Kitty嘅小手好冷冰,好想捉住佢隻手,俾啲溫暖佢。

我暗暗下了一個決定。

我將頂冷帽轉返正之後,好似戴皇冠咁,將冷帽戴係Kitty頭上。

望住此刻嘅Kitty,除咗可愛嚟形容,都係可愛……我諗唔到其他形容詞。

我凝望住Kitty水汪汪似的雙眼,深呼吸咗一下,重複我好耐之前問佢嘅問題。

「Kitty,可唔可以做我女朋友?」
愈來愈慢

Sorry呀 一有時間我已經打文
開咗學之後無之前咁多時間打,忙咗啲
望見諒 我固定每日都會出到1-2篇,除非我病咗,如果唔係都會出嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞