《溝女的聖地──補習社》

992 回覆
407 Like 4 Dislike
有幾多人等緊文

Here
有幾多人等緊文

等緊你

等你出晒先訓
文呢
有幾多人等緊文

Here kitty BB
2.
接受唔到咁耐以嚟,一直係佢身邊陪伴住佢,卻要我等。

我只係想係中學最後嘅時光入面,以男朋友嘅身份陪住佢,又或者咁講,想Kitty以我女朋友嘅身份陪我過埋中學最後半年嘅時光,為自己中學留返個美好回憶。

只係一個好簡單嘅願望…只係想係中學談一場簡單嘅戀愛,體驗下愛情嘅美好,如果唔係,將來諗返起,會後悔。

「我…只係想過埋呢個DSE先,依家我暫時唔想分心住…」Kitty無奈咁講,但又驚我唔開心咁,畢竟無耐之前,大家都仲開開心心。

唉…又係呢個無撚敵嘅藉口,世界上有至少一半嘅男仔俾人拒絕,其中嘅理由就係:專心讀書!

「讀書咋嘛!真係咁緊要咩?」我真心一問,除咗讀書,無嘢係更加緊要嘅咩?

我咁樣一問,Kitty就喊咗出嚟,眼眶裡面嘅淚水只係打滾咗兩下,就出咗嚟啦,化做兩條淚線…

慢慢,Kitty由流眼淚,變做失聲痛哭。

我呆咗咁望住佢,此刻,我比Kitty更加想喊……應該喊嘅,其實係我先啱。

佢喊到不似人形咁,比起上一次係茶餐廳嗰次,更加犀利。

「有…有架…有好多嘢…好多…都比讀書緊…緊要……架…」Kitty連講一句嘢都斷斷續續,我好吃力先聽得清楚佢講啲咩。

「我呀爸話,如果…我考唔上大學……就要送我出去…外國讀書…」佢講完呢句之後,喊得更加大聲。

「我…唔想走呀!我唔想離開香港…唔想離開你呀……」佢最尾嗰句講得有氣無力,好細聲,但我唔係聾,我係聽到。

Kitty抱住自己,屈住膝咁,塞個頭係入面喊。

我聽到呢句之後,個心好似融化咗咁,先突然明白,原來有時事情嘅背後,唔係自己諗得咁簡單。
Live
仆街仔
唉屌你老味 我曾經一個心愛既女仔又係因為dse 最後飛左去外國 散左
唔好sad end
3.
呢個時候,我做咗一個所有男人都會想做,但有啲唔敢做嘅舉動──攬住佢。

今日,我衝動咁做咗好多嘢… (1)衝動咁表白 (2)衝動咁話佢,整喊佢 (3)衝動咁攬住佢。

我係Kitty側邊,用雙手咁攬住佢,動作好唔自然,旁人睇到,一定以為我係啲變態AV男,想係沙灘度強姦條女。

我唔知點樣攬一個女仔呀!我邊有呢啲經驗姐,我都係上網/電視睇返嚟咋嘛!

但咁樣都減低唔到Kitty喊嘅聲線,沿途有人見到都會望過嚟,八卦下發生咩事。

「Sorry…」我口中不斷重複呢個英文字,除咗講呢句,我根本唔知點樣安慰佢……可能我根本唔啱做人男朋友。

「Sorry…」

「Sorry……」

「Sorry…Sorry…」

經過咗大約十五分鐘至半個鐘,Kitty先至平復返落嚟。

佢抬起頭嘅時候,雙眼通紅,臉頰兩邊多咗兩條淚痕。

見到佢咁嘅樣…真係好心痛…竟然有一個女仔為我而喊,為我織頸巾。

講真,好難再搵到一個咁好嘅女仔,我真係唔想失去咗佢。

我好大力咁攬住佢,唔想佢走… 唔想佢離我而去。

可能因為大力得制,Kitty因此發出啲好性感嘅叫聲,「嗯…嗯……嗯!」
唔好sad end

我盡量唔會
我都寫到sad sad地 仲要聽住啲sad到爆嘅歌嚟打文
根本就係虐心 但咁樣打係有feel啲
而家係咪就黎ending?

依家先到大約一半左右

依家先到大約一半左右

樓主繼續加油 加速出多d文
唔好sad end

我盡量唔會
我都寫到sad sad地 仲要聽住啲sad到爆嘅歌嚟打文
根本就係虐心 但咁樣打係有feel啲

之前舊登睇過個又係dse既愛情故 但結局個女主死左
吉蒂比毒撚水錯手整死左
4.
「Sorry,整親你邊度呀?」我仔細望下Kitty上身,好正!

「整親我個心呀!」Kitty整理緊佢啲衫,搞到佢成個人亂曬。

「咁我錫返佢好無?」我放軟返個態度,唔再好似頭先咁。

因為我知道,Kitty至少係鐘意我…對我有意思。

「噗!」Kitty轉喊為笑,終於識得笑返,「傻咗咩你!」

我哋又回復返打打鬧鬧嘅時候,令我感覺到真係好似情侶咁,好幸福。

我地並排咁坐係沙灘上面,望住漸漸變黑嘅天空,同海洋。街邊嘅燈亦越漸通紅,對面嘅燈火亦早起亮起。

「呀水,我之前叫你讀書,就係希望你可以同我一齊考上大學。」Kitty好正經咁講。

難得我哋可以正經地溝通,而唔會覺得尷尬。

「即使我過咗去外國讀書,咁你都可以上到大學,將來至少行得無咁辛苦。」Kitty慢慢靠著我,捱係我膊頭上面。

「自從識咗你之後,我真係有俾心機讀書架…」我認真。

Kitty起身,望住我,我從佢眼神睇得佢份猜疑。

「真係架!無呃你架!」我好似條傻鳩咁,舉起三隻小手指。

佢先好似安心落嚟,「真好彩,可以係補習社度識到你……」我真心咁對住Kitty講。

「我都係…」

「同你講個秘密呀…」Kitty低聲講,「你之前咪問我點解要嚟讀補習社嘅?」

「係呀… 」我仲記得佢話係秘密,我就無繼續問落去。

「其實,我會嚟報補習社,係為咗搵一段愛情。」Kitty十分淡然地講出嚟。

但我真係估唔到Kitty會咁諗姐,以佢嘅條件,洗乜嚟搵愛情?

多謝支持
你哋嘅支持係我寫落去嘅動力
琴晚加速到4點
7點幾就起咗身
好攰 瞓得嗰3個鐘
估你唔撚到啵 d劇情真係
文呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞