《溝女的聖地──補習社》

992 回覆
407 Like 4 Dislike
文呢 十幾二十個鐘都無文
今晚真係sorry
有事出唔到文
聽朝會出
今晚真係sorry
有事出唔到文
聽朝會出

加甜
唔係好頂得順表白果part
覺得好幼稚
Live
正評
一早起身等文
我諗唔透。

「點解會諗住嚟補習社搵?」天色已黑,海風嘯嘯,我哋都開始覺得凍,但都無意欲想走。

「讀得女校嘅,識嘅男仔真係好少,唯一會接觸到男仔嘅方法,就係一年一次同男校嘅聖誕聯歡晚會。」

「雖然我係眾男嘅目標...但一個都唔係我要嘅目標。」Kitty感概地望住個海洋...

「咁多個男仔都無一個啱?」我好奇。

「我淨係參加過一次,但俾我嘅感覺都係不懷好意。」

其實對住你,好難唔不懷好意喎。

「咁你覺得我......?」我小心翼翼問,我都驚自己會變得狗公...

「哈哈!你呀?」Kitty忽然間大笑起上嚟。

「我真係覺得你好毒架,哈哈哈!」佢望住我大笑,從未間斷。

我心裏一沉,但我無從反駁...因為佢真係講出咗個事實。

「我自己都知架啦......」無一個男仔聽到女仔話佢毒,會覺得開心。

「但係...哈哈,我覺得你有股熟悉感架。」Kitty收起笑容,換轉咗認嘅語氣。

「唔知你覺唔覺啦,有啲人你一識落,就會有種感覺,好有親切感,好容易將自己嘅生活同佢融入。有啲人係你覺得無論點做,都係無法靠近,到最後只會覺得唔適合。」

佢講嘅嘢我係有啲共鳴嘅,但可能我識嘅人唔多,呢種感覺無咁強烈啦。

「讀男校或者女校嘅人感覺強烈啲嘅,因為無其他異性,只有同性做朋友,是非多...就會敏銳啲,我諗。」

「果然!我嘅感覺係無錯到,嘻嘻!」Kitty笑口口咁望住我,雙眼已經無咁通紅,可能夜咗同燈光問題,唔覺得佢頭先有喊過咁...
唔係好頂得順表白果part
覺得好幼稚

多謝你嘅意見
但我中學嘅時候真係好幼稚
如果我中學可以成熟啲,識諗啲,我諗我唔會好似依家咁。
諗返起中學好多嘢都on99
我依家去緊旅行,所以出文會慢啲
紙言嗰邊無辦法更新,但連登會keep住出,得手機打文
望見諒 去旅行都不忘一眾等文嘅讀者
有幾多個中學生會成熟呀 多數咪又係中六先 黎開始成熟
結局一定係Kitty考唔到大學,要去外國讀書,識到鬼仔男朋友,跟住幾年後男主角收到Kitty請帖,男主角係婚禮FF自己係新郎,同埋記返以前回憶,不禁慨歎一聲,完
結局一定係Kitty考唔到大學,要去外國讀書,識到鬼仔男朋友,跟住幾年後男主角收到Kitty請帖,男主角係婚禮FF自己係新郎,同埋記返以前回憶,不禁慨歎一聲,完

呢個結局同那些年有幾分相似
加埋婚禮果日同鬼仔打茄輪

呢個結局同那些年有幾分相似
加埋婚禮果日同鬼仔打茄輪

點知最後,有隻精靈出左黎
佢就不停回到過去,救返過去既錯誤
文呀
我今晚返到去會出兩篇文
文呢
文呢?
過左12點啦 已經唔係今晚啦
我今晚返到去會出兩篇文

你遲到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞