《溝女的聖地──補習社》

992 回覆
407 Like 4 Dislike
開完會返去打文

屌你
雖然我嘅願意好簡單,只不過係想得到你嘅心,但係要做起上嚟,卻十分困難。

係我上船之前,我去咗一轉廁所,已經將呀楊為我準備嘅嘢,掉咗係垃圾桶。

男人唔咸濕,就唔係男人啦。但喺Kitty面前,我真係無呢個想法。

可能我會有嘅,但點都係我得到佢之後啦。我唔係啲狗公,要得到人哋嘅身體去證明自己,成功得到佢嘅心。成件事我覺得好可悲…

係追到Kitty之前,我唔會有啲咩越軌嘅企圖。

「係咪呢度呀?呢度係長洲?」Kitty每經過一個島,都會問我。

「我都唔知喎,個個島都差唔多架啦。」我同Kitty就係度估,邊個島係長洲。

最無聊嘅係,我哋每經過一個島,都會為個島起返個名。

事關我哋唔知個島叫咩名,Kitty話想要記住佢喎,不如一齊幫佢起個名。

沿路上我哋經過嘅島,都有幫起名,起埋啲無聊名。

例如根據形狀起名啦,有啲似個龜殻嘅,就叫龜殻島;有啲諗唔到叫咩名嘅,就叫關島呀之類嘅;有啲搞gag嘅,就叫睇唔島。

「咩都叫島,好悶姐,不如好似長洲咁叫洲呀?」我提議道。

反正咁多島,慢慢起都未遲。我同Kitty玩玩下都投入起上嚟,認真咗。

「都好姐。」Kitty臉上堆起笑容,睇嚟最投入嘅,係佢。

「咁呢個叫短洲?有長洲就有短洲架啦。」我指住遠遠哋個島嚟講。

「哈哈哈,幾好喎,又幾有新意。」

「我頭先諗到個架,不過俾你講咗先,而且你嗰個又幾唔錯咁。」

Kitty撥弄一上佢凌亂嘅頭髮,係船邊,海風將Kitty又長又靚嘅秀髮吹嚟我度,經常都打到我。但我好enjoy,一嚟Kitty嘅頭髮有陣陣嘅香味,每打一次我都會深呼吸一下。

二嚟Kitty嘅頭髮打到我,證明我同佢企得好近,心嘅距離亦慢慢拉近。
一陣再出
究竟講故台有幾多個中文作文5**嘅係到

我中文作文都唔係好高
屌你

屌還屌 屌得温柔啲 如果唔係會好痛
睇唔島 笑咗
咁快又上反船?
咁快又上反船?

搭緊船去長洲
有時最無聊嘅時刻,反而讓你記得更深刻。

只不過係無無聊聊咁起啲名,比著係其他人,我可能會過目即忘。但正正係因為同自己鐘意嘅人一齊,呢啲島名,不知覺地印係腦海深處。

「咁你諗到咩名呀?」我問Kitty。

「哈哈,我淨係諗到四洲咋!因為四洲紫菜呀嘛,哈哈……係咪好爛呀?」

真係好爛……

但我都係配合下,勉強打起哈哈。

「唔算呀,我嗰個都唔係好好姐。」我安慰返佢。

「超!唔洗安慰啦,我都知自己嗰個唔好。」Kitty好有自知之明……

我同Kitty一路打打鬧鬧咁落船,一齊幻想著未來,再嚟嘅時候實會記得呢啲島名。

年輕嘅時候,最開心不過嘅係可以同自己鐘意嘅人一同幻想未來。

即使大家係現實,係現在,都唔係一齊。但係喺未來入面,卻存在著對方。

毒撚最大嘅力量,就係FF。我將呢個能力發揮得淋漓盡致,FF我哋好多年後,經歷咗好多嘢,好辛苦先係埋一齊,生埋個bb,然後帶住自己同佢嘅結晶品再嚟呢度,同個仔或者女一一介紹我哋嘅島名……

呢一切多麼的溫馨浪漫呀… 如果咁就一世,你話幾好呢?

「長洲呢度真係好靚呀!細細地咁,但好舒服……」Kitty一落到去,就閉眼感受緊呢個「新」地方。

「最靚嘅都唔係呢度,後面嗰度仲靚呀!」我拍一拍Kitty,示意叫佢走,唔好阻住人呀嘛。
仲有無
有sad end 嘅feel唔知點解
1個鐘睇晒
live左
好耐冇追估
live 左
有sad end 嘅feel唔知點解

同意
live,留名support
終於live左
Between 可唔可以走甜同有happy ending
小甜都得,
但係書生可唔可以出快啲,
我而家好辛苦
小甜都得,
但係書生可唔可以出快啲,
我而家好辛苦

書生仲肯日日有貨算係咁, 書生拖開數

書生, 我來追迪士尼數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞