《溝女的聖地──補習社》

992 回覆
407 Like 4 Dislike
「吓?你竟然有準備禮物俾我?」Kitty喜出望外。

我仲諗住Kitty實會估到我會送禮物俾佢,點知原來佢係無諗過我會送……

「係呀,你生日點會唔送呀?」

「我咁倉卒同你講,我以為你會準備唔切呀嘛…」Kitty終於笑返,有返之前嘅笑容。

「點會呢?一定要準備嘅。」我搔搔頭,嗰種毒撚味又出返嚟,唔記得自己今日gel咗個靚頭。

「係呢…嗰個Marco係邊個嚟架?」我好想知條粉友係咩來頭。

「Marco係我爸爸啲朋友個仔嚟嘅…姐係世交咁啦,由細識到大。」

閒談間,Kitty嘅表情無太大嘅起伏,睇嚟Kitty同Marco真係無乜嘢。

Kitty笑一笑,令我個心安定返落嚟,至少Kitty會為咗我而追出嚟。

「笑返咪好囉。」我忍唔住,摸摸Kitty個頭。

只要氹到Kitty笑返就夠啦,見到佢笑,頭先發生嘅嘢就咩都消失曬咁。

我心生一念,我好想守護Kitty嘅笑容。

想佢一路笑落去。

「多謝你呀。」我期望Kitty會見到我咁有心而有所行動,呢個係我心入面嘅一絲絲盼望。
例如錫下我,攬下我咁。

最後當然係無啦。

毒撚實係唔好FF咁多,明知現實係點,但又阻止唔到自己胡思亂想。
雖然FF成分居多
不過偶爾FF下都唔錯
照推

有啲位係真嘅
但有啲位真係靠FF出嚟
請大家屌得細力啲
一陣返嚟再出
正 爽故
十卜
幾點先再有文,頂唔到癮
木門對木門 竹門對竹門 永遠既事實 平民永遠不能同貴族相愛
因為我下就無出到文
所以一陣會出返兩篇補數
新讀者留名
「咁我上返去啦,你自己返去小心啲。」Kitty轉身就走。

「Kitty!」我叫住佢,我想再望多佢一眼。

「嗯?」夠啦,心足啦!

我依家先發覺,補習社溝女唔同學校溝女,學校溝唔成功,起碼可以成日見到;但補習社溝唔到,你想見都無得見……

「唔好對份禮物有太高期望喎,哈哈。」

「我從來都唔介意人哋送咩俾我,每一份我都好重視。」然後Kitty對我揮揮手,行入大堂電梯入面。

我目睹Kitty關上電梯門嗰一刻,佢仲同我揮手說再見。

我返去嘅時候,心入面好忐忑,唔知點算好。

我同Kitty嘅差距實在太大,無論家境、相貌、學業成績,我都無一樣嘢比得上佢。

我只可以俾到我自己認為最好嘅佢。

依家我期望下一次補習嘅來臨。

第二朝呀楊問我如何,我垂頭喪氣,由琴晚開始,我個心都仲好忐忑,灰機到依家。

雖然返到去Kitty都有whatsapp我,講返聲多謝,同埋我會嚟參加佢嘅生日Party佢感到好開心。

我問佢拆咗禮物未,佢都話未,遲下先拆。遲遲下又好似無咗件事,我都唔知佢有無拆到。

但係佢越係對我好,我就越覺得配佢唔起。

──Kitty太完美。
我將琴日嗰件事同咗呀楊講。

呀楊聽完之後,第一個反應就係:「屌!你係咪男人嚟架?」

「吓?做咩?」我呆咗,無啦啦俾人屌。

「你老閪都唔好同人講你得3同4啦,人哋都話咗會拎5**,你仲話自己得3同4,抵你俾人笑!」

「…」我無言以對。

「但係我份人不嬲都唔講大話架嘛,你都係架。」以我熟悉嘅呀楊,都係唔識得講大話嘅死毒撚。

「你呢個時候梗係要吹大啲,話自己都有5*,起碼感覺都同條Marco平起平坐呀。」

呀楊講嘅嘢係幾中Point,人會變,月會圓。做朋友嘅,都唔想見到身邊嘅朋友一直做毒撚嘅。

「唉…我依家唔知點做好呀…」如果可以,我都想直接縮短個距離,等我可以容易啲溝到Kitty。

「呀楊,你認真答我。」

我好認真咁望住呀楊,我唔係講笑。

「我靚唔靚仔?」我Chock一Chock。

「噗!」討厭嘅笑聲又再奏起。

笑聲係由坐係我前面嘅關晴發出嚟,我忍唔住開條八婆波,我已經見識過八婆嘅威力,我頂唔順啦!

「笑咩姐你!」我話完條八婆,跟手呀楊又笑埋一份。

「你又笑咩呀?」我發火般咆哮。

呀楊開始感受到我嘅怒氣,「咪嬲住先,係朋友先咁玩你咋,你唔係我朋友,我理你都有味啦。」

關晴擰轉個頭,過嚟同我講,「你個樣呢,就真係唔靚仔啦,你起碼可以好似子華咁,做個有才華嘅人溝死女好過啦!」
仲有冇
皮已正 重有冇
LM
毒撚仲好意思問人自己靚唔靚仔 靚仔既話 生日會班女就濕曬啦 笑大人個口
留名
估唔到平時無兩句計傾嘅同學,都會關心下我,忽然間我覺得人間有情。

「嗱!我就覺得佢講得幾啱嘅。」呀楊拍一拍我膊頭。

「有時呢,係要認清下個事實,先至會睇清楚個現實。」

「你依家不如真係俾心機讀好啲書,仲有機會追嘅。」

「追咩先?」我唔明,係追Kitty呀,定係追返啲成績?

「梗係追返啲成績啦!你要追到Kitty,呢啲嘢順其自然啦。」呀楊講完就走咗去,手中不忘拎住部手機。

「乜你依家有去補習社呀?」關晴雖然係八咗啲,但至少無琴日班八婆咁黑人憎。

「係呀。」我收一收頭先發嬲嘅口氣。

「係嗰度識咗個女仔?」睇關晴個樣都意圖不善咁,唔方有好嘢。

關晴同普通女仔差唔多,但發育良好嘅佢有一個傲人嘅雙峰, 韓風all back嘅發型,係班上面嘅人緣亦都唔差。

「嗯…」我唔係幾想透露太多,我謹記住呀楊嘅教訓。

再嚟我怕佢係啲大聲公,周圍講。

雖然我無咩人氣,只係毒撚一名,但都唔想俾人唱通街。

「搞到我都想去補習識返個男仔添!」關晴托住頭,係度思索緊。

「唔係掛?你去識男仔?」估唔到佢會咁講,有點訝異,「你已經算係好多仔溝架啦喎?」

依家狗公當道,呢種女仔身邊已經好多狗公汪汪汪。

「呢度無咩啱自己心水呢…」

估唔到關晴會係我中學肯自動同我傾偈嘅人…

係架啦!我中學真係無女仔fd架啦,唔俾咩?
一陣再更
LM
似天航本書蟲

Between 都幾吊癮
似天航本書蟲

Between 都幾吊癮

巴打識貨
係有啲似 但唔係
Btw 嗰本書真心好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞