《溝女的聖地──補習社》

992 回覆
407 Like 4 Dislike
飛去邊呀大佬,等緊你啲文開飯

台灣
文呢
文呢
文啊 屌你
依家打
即刻打完即刻出
我會出大約四篇到
等到好辛苦
我會出大約四篇到

係出到四篇先好
1.
補習嘅時候,一切如以前般照舊,我同Kitty都一樣早少少到,複習返之前啲題目。

依家嘅我,已經唔需要惡補根基,至少好多大致上都明曬,所以多咗嘅時間就用嚟溫書同做數。

不知不覺間,我嘅數學進步得好快……但畢竟現實係殘酷嘅。

我除咗數學之外,其實科係無進步過。

我同Kitty一齊溫習返上次啲題目,係呢個只屬於我哋兩個嘅小時光,係我最開心嘅時間。

但往往呢啲時間都過得好快。

呢幾次補習,我偶爾見到Kitty會唔專心咁㩒電話。一向疑心大嘅我,好自然咁諗佢係咪同其他男仔sd whatsapp,sd得咁開心。

越嚟越臨近聖誕節,佢咁樣嘅行為舉止更令我感到焦慮。

因為我怕俾人約走咗佢,如果唔係我真係傷心到唔知點好…

係落堂嘅時候,我借啲椅問佢,「Kitty呀…」

「嗯?」Kitty覆完句whatsapp,之後望一望我。

「我想問呢…你下個禮拜三得唔得閒呀?」我已經好明顯咁問架啦…

誰不知Kitty輕輕牽起嘴角,笑住問:「做咩呀?想約我呀?」

「哎唔…係」我正想打退堂鼓,忽然間諗起自己過去咁多年嘅聖誕節,是多麼的寂寞呀~

「係呀!就係想約你。」我單刀直入。

「但係… 我嗰日唔得呀… 」Kitty好爽快咁回答我。

越是爽快,我個心就越痛。

我已經婉轉咁講下個禮拜三,其實嗰日係聖誕節嚟,姐係Kitty約咗人啦。

我瞬間靜咗,連同空氣嘅份量,一齊靜埋。
其實小弟一落機頭就好痛
但應承過大家今晚加速,就點都要加咗先
其實小弟一落機頭就好痛
但應承過大家今晚加速,就點都要加咗先

樓豬小心身體
我除住褲都同你加油
Fk
拖劇
2.
「吓…」心情底落嘅我,正係覆到單字…

無論Kitty講啲咩都好,我都只係覆個「嗯」、「哦」、「呀」。

「但係前一日得閒喎。」Kitty講。

「嗯。」我仍然走唔出個陰霾。

「姐係我禮拜二得閒喎。」Kitty彎低腰,伸個頭向前望一望我。

「哦。」我依然有氣無力。

「咁你唔得閒?」Kitty調皮咁跳係我前面。

其實呢一段時間,Kitty已經完全除去咗開頭嘅氣質,依家反而變得調皮,豪邁。

我好怕fd zone。

「吓?」我呆呆滯滯咁。

「仲吓?咁算架啦…」

我聽到Kitty講「算」呢隻字,先精神返曬。

「咩!?咩算呀?」之前嗰啲嘢我咩都聽唔入耳,一講「算啦」,就成個人好敏感。

我唔想就咁算……

「哼!講咗3次啦!你都無聽到入耳。」Kitty嬲嬲樣咁撓埋雙手。

我知佢只不過係扮嬲,想我安慰佢姐。

識咗都半年啦,多多少少都知道佢嘅性格。

「Sorry,因為頭先你…你話…唔得閒呀嘛,所以我咪…」我慌忙地解釋。

其實我哋依家兩個嘅關係好微妙,佢一直知道我係鐘意佢,但遲遲都無表明心意,我亦都唔知佢係咪鐘意我。

我開始怕呢樣怕嗰樣……
樓主加油
3.
「咁你得唔得閒先?」Kitty順返曬條氣,佢份人口硬心軟,刀子口豆腐嘴。

「得得得得!」咩都得架啦,聖誕節前一日姐係平安夜,有個平安夜我都開心架啦。

「真係?」佢天真咁問。

「係呀!」我心情已經俾佢牽住走。

「咁記得啦喎!」Kitty再三叮嚀我,試問我又點會唔記得?「睇你點安排啦,哈哈!」

呢個時候的確係考驗一個男仔心思嘅最啱時機,我都要諗一個浪漫套餐俾佢先得。

即刻能量返曬嚟,無論佢聖誕節約咗邊個都好,只要我前一日係平安夜溝到Kitty,咁我就唔洗驚啦!?

我知道要Kitty接受我,係要時間,但經過呢半年嘅時間,應該足夠啦係咪?

目送Kitty返去之後,我決定要策劃一場好浪漫嘅表白俾Kitty。

我立即打電話俾呀楊,問佢意見,同埋要點樣幫手…
4.
呀楊好快咁聽咗個電話,我將我嘅諗法同咗呀楊講。

呀楊諗都唔諗就即刻應承咗我,但聽落去,佢好似唔多開心咁…

「做咩事呀?係咪發生咗啲咩事?」咁多年兄弟,仲會唔知佢啲死人性格咩?

「無呀。」兩個字──死撐!

「無你會答得咁爽快?你唔洗準備嘢俾你條女咩!?」終於俾我兇返你啦,風水輪流轉啦!

「都無女,洗鬼準備咩!」

係咪呢係咪呢,仲死話無事。

「做咩事呀?」我用返男人應有嘅態度同呀楊講。

呢半年,真係轉變咗好多,我感覺自己開始變得成熟,連衣著打扮都好似變好,成個人好似自信咗咁,我終於體會到當初呀楊嘅轉變。

一個男人,會開始變得成熟,無他,因為女人。

「無呀…佢鐘意咗第個。」呀楊語氣中充斥住無奈同負能量。

「唔係一直都好好地嘅咩?做咩事無啦啦分手?」據我所知,呀楊對條女真係好好架喎。

「係咪發下脾氣咋?」我鳩估。

「佢鐘意咗個個TB……」
好多文
留名 有D似以前自修室個故btw
tb呢個真係估唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞