《溝女的聖地──補習社》

992 回覆
407 Like 4 Dislike
我望住呀楊不停咁㩒手機,完全唔似平時嘅佢。

「喂!你㩒完手機未姐,同fd食飯都㩒手機。」我睇唔過眼,忍唔住鬧佢。

我唔係因為佢唔尊重我而睇唔過眼,而係點解連呀楊都有人搵,而我都係無人搵…

「覆埋呢句,覆埋呢句……」呀楊口中唸唸有詞,隻眼無離開過部手機。

「邊個搵你呀?女呀?」我湊個頭埋去,睇下係咪女。

「關你咩事姐!」佢即刻鎖左部機,收埋佢。

「係咪咁呀?有好嘢都唔益下我。」

呀楊見我垂頭喪氣咁嘅款,於心不忍。

「嗱!唔好講出去呀,我唔想俾人知住……」佢故作神秘咁。

「咩呀?」我不耐煩咁講。

「我拍緊拖……」呀楊好細聲咁講,但對我黎講卻係好大衝擊。

「下??????」我好大聲咁『下』左出黎。

「噓!細聲啲啦,周圍都係我地學校架!」呀楊佢好似唔見得光咁…

「你拍拖有咩好收埋架?」我不明所以。

「屌你,啱啱拍左兩日炸,咁快俾人知,過左兩日散左咪好柒?」

咁佢又有道理嘅……

「點識架?係學校唔見你有同女仔行得咁埋嘅?」

「哦~~~~~我知啦!」我頓一頓,續道:「一定係平時扮曬唔識咁收收埋埋啦!」

「呀水,你冷靜啲先!我呢啲真毒又邊呃到人呀?」呀楊搖一搖佢隻小手指。

「咁係邊度識架?」我好想知答案!我都想識呀!

「 補 習 社 ! 」呀楊緩緩地吐出呢3隻字。
對於我呢啲唔會去補習社嘅學生嚟講,的確係幾新鮮。因為我不嬲都係私補……

「下?你唔係不嬲同我一樣,都係私補開嘅咩?」我有點訝異。

「之前我嗰個補習老師話要出國留學喎,唔同我補,我一時之間搵唔到人補,咪去住補習社先囉……點知…嘻嘻。」呀楊拎部手機出黎,係我面前係咁揚黎揚去。

加上佢嗰個得戚嘅笑容,著實叫我感到羨忌。

「你補邊間呀?有無介紹?做咩野唔同我講呀!?」我一輪咀咁問佢,因為我太多嘢想問啦。

邊間學校,Form幾,身材,點識,點一齊……

點解唔係我呀!!!!!!!!!

中學生有邊幾個無補過習呀?但補習溝到女嘅人我真係少見。

可能我真係見識少啦。

「你有所不知啦,可以透過補習社食女嘅人,係高手之中嘅高手。」呀楊佢好似搖身一變,變左另一個人咁。

我想像唔到一個係學校溝唔到女嘅人,但講得出呢一番說話。除非背後有高人指點……

「我就識一個啦,我都係佢介紹,先溝到呢條女…」佢好似啲講故佬咁,講啲唔講啲。

「邊個姐!」我心急到倒瀉咗杯可樂,好彩無整到套校服。

服務員嚟清理完之後,就繼續問佢,「邊個姐!」

「坦白講,我都唔識佢,我都係打機識返黎,係佢同我講去補習社補仲好既。」佢一邊飲佢杯奶茶一邊講。

「網上面嗰個自稱溝女聖手,從來唔會溝學校嘅女,係溝就要溝唔同校嘅!一黎無咁多閒言閒語,二黎食完無人知,乾手淨腳,三黎,溝唔到都無咁柒呀嘛。」

「咁你有無見過佢?」我問道。

「無呀,佢話唔見仲好,唔洗阻住大家搵食。」呀楊攪拌緊佢嘅凍奶茶,續道,「佢仲話,叫我千祈唔好揀禮拜六日嘅時段黎補,因為咁樣就睇唔到班女女著校服喎。」

「一嚟著校服靚啲,大家都係著校服,能夠一分高下嘅只係樣!如果著便服嘅話,除左睇樣,仲要從佢地著衫嘅品味嚟評分,對於新手嚟講,呢個就有啲困難。話等我地經驗多啲先好去揀星期六日嘅堂喎。」

「二嚟可以由校服睇出佢地邊間學校,大約推算出佢地咩等級。」

「最高級嘅當然係名校兼女校,其次係女校,再之後係名校男女校,最後就係普通男女校。」

「三嚟,你得米之後,直接食都係著校服食呀嘛!」
Facebook Page : https://www.facebook.com/scholar.story/

紙言同步 : https://www.shikoto.com/i/DSJ

鐘意嘅希望可以留底個like,支持下小弟,多謝
「所以自己執生啦。」呀楊起身拍一拍我膊頭,語重心長咁講。

「下?姐係你叫我自己去溝?你唔陪我?」我識鬼咩?

「幫埋你溝女?咁你溝完我係咪都有份食先?」呀楊佢串過馬撚,心中不免一肚子氣。

「我都係咁溝返黎啦,都無人教我。」佢攤攤手,「你夠鐘意嘅話,就自然有方法架啦。」

「嗱,唔好話我唔益兄弟啦,最好揀數學,因為多數女仔數學都唔得嘅。」

「千祈唔好揀yylam嘅中文,啲女係為左睇佢,你仲諗住食?」

「你交補習費都成幾舊水,入到去正係睇啲仆街呀 Sir嘅錄影帶?有無咁戇居呀?梗係順勢溝條女,一齊補習之餘,仲可以慳返筆錢拍拖呀嘛……」

「有啲補習社仲有得試堂添,試完見無心水就走場囉,方便又快捷。」

望住呀楊春風得意嘅姿態,好難想像以前頹廢既佢。依家,簡直係有光環照耀緊佢咁,令我無法直視。

「講就講左咁多,呢啲野唔好同其他人講呀,我當益兄弟架炸。」

「咁緊係,多謝曬!你真係唔話得。」

識到佢咁好嘅朋友真係好……

「多謝就唔洗啦,你幫手埋咗張單佢啦。」佢拎埋枱嘅牙籤,撩住牙咁行出去。

真係好仆街。

我拎齊野之後,呀楊轉個撚頭行返埋黎。

「你最好做定資料搜集呀,邊間學校著咩校服,邊間補習社少人多人呀,都要做足呀!」

多得佢嘅提醒,我已經知道要點樣入手,我急不及待想玩玩了。

返到屋企,即刻做定資料搜集,附近邊間數學係播錄影,我住嗰區嘅學校校服,一一調查清楚。

第一次會做足功課,竟然唔係為咗讀書。我同老媽子講私補唔夠,要出去補習社補埋就穩陣啦。

之前私補都係老母半推半就先叫到我去補,我依家竟然咁生性話要補習,佢都感到老懷欣慰。

我揀咗禮拜四嘅放學,上去交左學費,整埋張學生證,就準備等開堂。好老實講,依家諗諗下真係好淆下,如果我真係有咁嘅膽量,我諗我一早就拍左拖啦。但我見呀楊如此成功,我突然間就好似有咗股希望咁……
今晚再出
無人睇
加油

多謝你嘅支持
Lm
我踏入補習社嘅第一步,其實同普通班房無咩分別,只係大家著嘅校服同埋老師唔一樣姐。

由於我比較早黎,人跡稀少,我揀左個靠後面位嘅角落。因為男仔通常都會坐後面,唔聽書,玩手機。同埋咁樣可以觀察成個場,所有異性生物都逃唔過我雙眼。

但原來我錯了,呢度係補習社。個個俾錢入嚟,仲曬時間同你玩?

反而後面嘅位好少人坐,個個一窩峰咁聚首前方。我好驚後面淨係得我一個坐。

啲人差唔多入曬啦,都幾滿下,全個場得返我後面嗰幾個位,應該都無人入嚟架啦。

不禁令我大失所望,男仲多過女。而女嘅質素都唔方好得去邊,真係一睇就知讀書look,完全唔會裝扮下自己。一定係嗰啲「讀書時期不應該談戀愛」嘅理論主義者。

估唔到嘅係,呢堂名校嘅學生居多,一入到嚟個氣場都唔同曬,完全唔似我地學校咁,懶懶閒咁。

除咗呢樣之外,又真係有兩Pair著唔同校服嘅人入黎拍拖。因為佢地一入黎已經係拖住手。唉屌,點解我唔早啲嚟!?

因為普通OK啲既都俾人搶走曬啦……剩底既咪豬頭骨囉。

話唔定呢度有幾個係呀楊所講嘅網上獵食專家呢,都係要小心行事。

投影機開始播放嗰個老師嘅影片,開始係度教數,全場鴉雀無聲,好認真咁聽佢講解。

我都打開出面服務員岩岩派既練習書,專心咁聽書,既然無女岩食,唯有認真聽書啦。

「嗞…」一把開門聲從後面傳來,係咁靜嘅空間入面,除左呀Sir把聲,突然有把咁突兀嘅聲音傳嚟,自然心生好奇。

前排嘅人紛紛回頭看,我當然都唔例外啦。

我一眼就睇得出,佢地身穿嘅校服,係名校女校嘅校服,最高級!
今日出住咁多先
聽日繼續
留名
綠藍色格仔裙加上深藍色冷衫,無錯啦,係聖乜乜女校嘅校服。

我由下面開始掃視上去,見其蘆山真面目。

中間嗰個女仔簡直係美若天仙!但企係佢側邊嗰兩個左右門神,係寵物小精靈。

水箭龜同奇異花。

咁中間應該係小光啦,雖然呢度燈光昏暗,加上我同佢地有些小距離,但我都感覺到,佢就係我嚟呢度嘅目的。

相遇唔係偶然,而係必然。

由於成個場都無位,係得返我後面呢幾個位。

兩件肥野一嚟到已經坐左四個位,嬌小玲瓏嘅名校女仔只好坐最埋邊(姐係我後面。)

靚女嘅隔離,總有一個肥婆,呢個係定律嚟。

我地級又係有一個好靚女嘅,成日痴住個肥婆度,久而久之,我地一眾男仔對嗰位靚女都無曬食欲,見靚女就要見埋件豬排……買一送二。

本來好專心聽緊書嘅我,成副心神已經飛咗去後面。

正當我係度盤算緊,應該點樣同後面個女仔傾計嘅時候,我感覺到後面有人用手指戳一戳我。

我好奇咁轉身望去,一對水汪汪嘅眼睛望住我,眨咗數次眼。

係嗰個靚女!依家仔細望一望,真係好靚。雖然環境昏暗,但都覺得好靚兼好正!

綁住一個唔長唔短,岩岩好到膊頭既馬尾,留住偶像劇般嘅斜陰,瓜子臉,靚得嚟俾人既感覺係好可愛!

靚係指個樣,可愛係指個性格。

係黑暗中,如一顆耀眼般嘅星星,會忍唔住望多幾眼。

「唔該,我想問下依家講到邊呀?」柔情似水嘅聲線,連我個耳仔都就黎融化,軟埋。
我紙言個ac無啦啦登入唔到
依家唔知點好
遲下可能會用其他ac
無人睇
無人睇

我都係入唔返之前個紙言ac
開左個新ac up左文
大家可以去新嘅紙言link度追

紙言:https://www.shikoto.com/i/DV2
無人睇

好多謝你
我呆咗幾秒先識得答佢,「呀…你等…等…我一陣,好…好快。」我緊張到口震震,講嘢唔清楚。

我睇一睇本書,正想拎轉頭答佢嘅時候,我隔離位嗰個男仔搶先我一步。

「依家講到本書嘅第3頁,Probability 嗰度。」嗰狗公唔理三七二十一,搶先過我答佢。

係呢一個弱肉強食嘅世界,遲咗少少已經無你份。你想食,人地都想食架咋。

你諗住憑個心就可以溝到女?人地靠個腦溝女架……

我估唔到會有咁嘅情況發生,又再一次呆咗。但從嗰位狗公嘅表情嚟睇,好輕鬆,駕輕就熟。

「唔好意思呀,」嗰個靚女對住狗公報以微笑,「我好似唔係問緊你。」

(暫時稱呼住小光先啦。)

我第三次呆咗。

一山還有一山高呀,道行高深嘅狗公都食左成面灰,睇嚟呢個女仔都非等閒之輩。

一時之間個狗公都諗唔到更好嘅對話回敬返佢,我心入面暗暗拍手叫好。

「不過都多謝你答我。」小光靦腆一笑。

算係俾返個落台階隻狗公,隻狗公亦識趣咁講返句,「唔洗客氣。」

小光溫和有善咁對我笑一笑,「我有咩唔知再問你啦。」

我超慢動作咁轉身,而我眼角嘅餘光並無離開過佢雙眸。深遂嘅瞳孔如有魔力般拉扯住我,一定係上天派黎嘅惡魔天使!

當我轉身聽書嘅時候,我隔離(狗公)就以兇惡嘅目光瞪著我,好似唔明白我點解會受到咁好嘅待遇。

狗公呀狗公,你都有今日啦!
今晚返嚟再出
文呢
諗返起Oscar Ma
btw 推
文呢

依家出
諗返起Oscar Ma
btw 推

你唔講我都諗唔返
btw 多謝支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞