《溝女的聖地──補習社》

992 回覆
407 Like 4 Dislike
-加速篇5
「咁係呀嘛!」咁男人要係光明磊落架啦!

「好啦好啦,我依家知就得啦。」Kitty開懷地笑。

「嗱!為咗罰你嘈醒咗我,要同我影返張相!」Kitty命令地道。

我發現Kitty越嚟越大膽,做嘅事好似比起前多咗,但佢只不過係做咗我心入面想做,但又做唔出嘅事。

有時諗下都覺得失敗,竟然要一個女仔做主動。

不過話時話,我同Kitty好似真係一張合照都無…

將來睇返,相都無張咁點得架!?

其實我一直都好羨慕ig嗰啲成日同女仔影相嘅男仔,佢哋做咗我平時想做嘅嘢,只不過自己無咁嘅能力。

我平時可以同女仔影相嘅機會…淨係得影班相……

頂…連自己講出嚟都覺得可悲。

「但係我唔識影相喎……」咁大個仔,第一次同女仔影相。

今日真係我經歷人生最多嘅第一次。

「唔緊要啦,我都唔識,哈哈。」Kitty輕鬆咁講,總算緩和到緊張嘅心情。

我雞手鴨腳咁拎起部手機,開咗重未開過嘅自拍功能,然後問咗句:「點用架?」

Kitty佢O咗,「你連相機都未用過?」

「有,我有用過…但我未試過自拍,唔識用……」毒撚真係好無用…如果Kitty唔鐘意我,我都覺得合理。

「我教你啦,反正你遲早都要學識啦。」Kitty耐心咁指導我揸機。

不消一會,我就已經學識咗,其實真係唔難,難就難在點樣影一張靚相。

我好唔習慣咁拎起部手機,舉高,確保Kitty入鏡。
一定睇晒11篇先訓

痴線 你可能要等到朝早 我依家已經好眼瞓

唔怕呀 外國jj
-加速篇6
我舉步艱難地拍咗我哋第一張自拍,呢張相,亦使我經常攞出嚟回味。

我再睇下啱啱張自拍,我見到自己神色唔自然,成張相好奇怪。

我見到自己膚色唔靚,塊面又圓又腫,頭髮又長又厚,一副正宗毒撚樣,唯一好處係無暗瘡。

相比起Kitty,佢即使唔笑,都散發著迷人嘅氣質。

呢鑊真係柒到唔敢睇……

簡直就係一朵鮮花插係牛糞上──插到應一應。

Kitty伸個頭埋嚟,「影成點呀?俾我睇下…」

我膽怯地問Kitty,「我可唔可以再影多張呀?」

Kitty好似知道咗咩事咁,「俾我睇咗先啦。」

「唔好啦,影多張。」我死死氣咁講。

終於係我嘅死纏爛打之下,Kitty成功屈服。

「講真架,影多呢張架咋!」Kitty啫起個嘴,擺好咗姿勢。

今次影得算唔錯,俾我調整過之後,係靚仔咗嘅…不過都係樣衰。

「幾好呀影得,起碼識笑!哈哈。」Kitty好滿意我哋呢張合照。

「係人都識笑架啦!」

「我預咗你影相唔會笑架嘛,男仔影相唔係唔笑嘅咩?話咁樣型啲呀嘛。」Kitty又再講出佢嘅大道理。

「我頭先好自然就笑咗出嚟呀嘛。」

我無講到,頭先影相,一諗起可以同Kitty影相,我嘅嘴角就不自覺咁向上揚。雖然係影得咸濕咗啲,但都算是ok嘅。
一篇文斬開兩篇當出兩篇!話撚左渣流灘啦 上面所謂既加速文 同原本出既文收尾係唔一樣!之前全嗰啲係有伏筆收尾!上面最多話開新段落就扮兩篇。歌詞嗰篇仲離罩,半版紙歌詞當出文
一篇文斬開兩篇當出兩篇!話撚左渣流灘啦 上面所謂既加速文 同原本出既文收尾係唔一樣!之前全嗰啲係有伏筆收尾!上面最多話開新段落就扮兩篇。歌詞嗰篇仲離罩,半版紙歌詞當出文
-加速篇7
我sd返張相俾Kitty之後,佢又開始瞓啦,今次無再聽歌,又再勾我指尾。

穩穩地瞓係我膊頭上面。

我坐到個人直一直,全身嘅神經都繃緊起嚟。為嘅就係唔想Kitty瀡落嚟。

只要我郁一郁,就好似感覺Kitty會跌落嚟咁,所以我一刻都唔敢放鬆。

Kitty頭上面嘅香氣飄入我鼻入面,甚是好聞。

佢個頭已經係貼住我個頂,本身我都想瞓教架,但就係因為Kitty咁樣瞓咗,我又唔可以安心咁瞓教。

搞到我成程船就係係度㩒下手機,望下風景咁。

艘船泊埋岸,我就輕輕力,好溫柔咁叫醒佢,好驚佢會有起床氣。

Kitty揉揉雙眼,問道:「依家幾點呀?」

我又望一望部手機……

9:13

我暗叫死啦,過咗9點,呢班船都成40分鐘架。

「哎…9點13分…」我緩緩地道。

「死啦!過咗9點!點算好?!」Kitty成個人精神返曬,從夢中天堂拉返嚟殘酷嘅現實。

「都要返去架啦。」我理性啲咁講。

「但我唔想咁樣返去俾人罰… 」Kitty好焦急咁講。

佢心情咁忐忑已經唔止一次,屋企係佢嘅死穴。

我哋一路出到去,Kitty都諗唔到可以點做,事關返去又係死,唔返去又係死,如果係我,點都唔會返。

「呀水…點算好?!」Kitty一臉無助。

「不如你陪我上去呀…?」Kitty提議道。

本來我諗住加速係因為呢啲位拖...我唔想每日出少少咁拖住大家,唯有打多啲趕一趕個劇情...
我每篇嘅篇幅都無少到,都係咁上下,如果我要渣流灘,我淨係出少少當一篇就算啦...
只不過我係搵唔到合適嘅位停,但應有嘅伏筆位可以停我都會停
望見諒 我依家已經好眼瞓 聽朝又要早起 希望你可以收貨啦
樓主無走數已經好好
-加速篇8
「陪你上去?」上佢屋企?唔係掛?

「係呀… 因為我真係驚……」Kitty一副楚楚可憐嘅樣,燃燒起我想保護佢嘅欲望。

「我陪你上去唔係問題,但係我走咗之後難保發生咩事呀嘛。」我老實咁講。

Kitty沉默不語,佢自己心裡面都知道呢個事實。

「嗱!如果係我,我就覺得返去又死,唔返去又死,倒不如唔好返去。」

知唔知點解我會咁講?我專登架!一切都係一個局,都係我安排。

係我專登拖時間拖耐啲,等到Kitty miss咗個時間。一嚟算係好彩啦,始終船嘅因素佔最大,然後就靠我做咩都拖,終於俾我成功。

就連頭先嗰句說話,都係喺船上面諗。如果唔係,邊得嚟頭先講得咁自信?

我覺得自己今次無理到Kitty感受,事關Kitty點都要返去,遲早都要面對,依家我選擇為咗自己嘅快樂,而令到Kitty受苦。

但諗深一層,就算我趕曬時間咁返嚟,都未必可以準時送到佢返屋企。

咁倒不如把心一橫,做盡佢!

「唔返去?」Kitty呆咗咁望住我。

「咁去邊呀?」

我等咗呢句說話好耐啦,亦都係我想做嘅嘢好耐。

但係有啲怯,畢竟呢個唔係一個好方法。

「去我屋企!」
-加速篇9
「吓!?」Kitty反應好大,咁又難怪嘅。

Kitty思索緊,我知道。

「嗱,我無諗住要做啲咩架…我屋企有人,就算要瞓都唔係同我瞓架。」我帶定個大頭盔先。

「當然啦!我信得過你。」Kitty擔心嘅原來唔係呢樣。

「我係怕,我返到去唔知點算姐…」Kitty最擔心嘅,始終都係呢點。

佢諗多兩諗,就話:「算!唔諗咁多啦,趁依家可以瘋狂,就瘋狂多啲啦!」

Kitty咬緊牙關,毅然下定決心。

「真係?!」我喜出望外,我估唔到Kitty會答應得咁爽快,我連planB都諗好埋。

「係呀!依家去你屋企啦!」Kitty回復返笑容。

但…到我依家感覺到後悔。

如果俾我屋企人知我帶條女返嚟,我想像唔到會有啲咩反應……

加上唔知我屋企人會俾啲咩說話Kitty聽,我後悔當初咁衝動諗呢個方法出嚟。

但已經無得我後悔,因為我哋已經前往緊我屋企嘅路上。

我哋坐的士去我屋企,因為要過海,所以Kitty提議話要坐的士。

我身上面嘅錢已經所淨無幾,返個屋企仲要搭的士,真係攞我命。

我見住的士入面個咪標係咁跳,每「咇」一聲,我個心就大大力跳一下。

當我發現車程嘅錢超出咗我荷包嘅錢嘅時候,我真係唔知點做好……

突然間係我手上面俾人塞咗啲嘢…

係Kitty塞咗張500蚊係我手入面,仲要不動聲氣,做得乾淨利落。

我心入面掙扎緊要唔要收嘅時候,已經到咗我屋企樓下。
-加速篇10
到咗呢個時候,唔到我唔俾啦。

我快快手俾咗錢,就同Kitty行出架的士出面。

呢度…係一個公共屋村。

「你就係住呢度呀?」Kitty隻眼睜到老大,好明顯呢啲有錢女係未嚟過呢度啦。

「係呀。」

「呢度係咪公屋呀?」究竟Kitty係明知故問呀,定係真唔知?

電視都有播過啦下話?

「係呀。」

「好舊呀…同電視睇嘅一樣。」Kitty見到呢個環境,究竟點諗呢?

見到真正窮人嘅世界,先會明白有錢嘅世界有幾咁美好。

「公屋係咁架…」今日開心嘅感覺頓時消失得無影無蹤,因為我被拉返嚟現實。

「好啦,我哋上去啦。」Kitty拉住我隻手腕行。

我好想知此刻Kitty係點樣睇我。

全世界人睇唔起我,唔緊要。我最唔想嘅係……

Kitty睇我唔起。
Kitty 應該會好大獲
-加速篇11
我好熟悉咁帶住Kitty係屋苑入面左穿右插,成功帶咗佢嚟到屋企門口。

我拎出自己屋嘅鎖匙,但淆到連插鎖匙窿都插錯。

「喇、喇、喇」一連串拉閘嘅聲音,同Kitty屋企用「咇」嘅聲音相比,我哋已經差成大截。

開咗門,我就同Kitty講,「入嚟呀。」

我一開門咋嘛,老媽子已經係屋企入面大嗌:「仔!你咁早返嚟嘅?」

Kitty已經係門口除咗鞋準備入嚟。

「你唔係話今晚會……」老母已經行到門前,見到一個陌生嘅女子企係佢面前,有啲不知所措。

「伯母你好。」幾驚你話hi auntie呀。

Kitty彬彬有禮咁講。

係陌生人或者唔熟悉嘅人面前,Kitty都好有禮貌,好有修養。

「哦~Hi」老媽子唔知如何應對。

「哎…入嚟坐呀…唔洗客氣架。」老媽子好熱情咁招呼Kitty。

另一邊廂,我老豆出現啦。
出現了
老豆: 老婆, 我地落街食糖水
諗起熊仔頭添
通常呢d父母 好幸個仔快d帶女仔番屋企
期待老豆既反應
lm
睇黎sad end多
5好 sad end啊仆街
機會黎啦 飛雲
老豆:你個仆街仔,又帶女翻黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞