羽絨/風褸/旅行用品討論[10](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
買左一件U記嘅fleece...
使唔使買多件 patagonia R2
之前刨文見有爸打話R2厚啲又襟用
我自己係好怕着咁多層. 因為著完係必定變米之蓮車呔人.

不過 given 係 0 to 8 度的話, 你咁樣包幾層我覺得夠.
每個人對溫度感覺都唔同, 我唔識你會係點. 要唔要呢個問題, 我覺得你自己親身着Permafrost Light 再加件U 記fleece 感受下.
咁我買定 做替補都好
想問下 beta ar 香港大概幾錢?thanks
MONTBELL PERMAFROST LIGHT DOWN PARKA 呢件幾好
有無同佢同級, 但係唔同牌子
想搵件 Haglof Aigle The North Face Rab Mammut
美國官網價x10就大約係香港官方定價
件Permafrost Light , 係800 Fill 羽絨, 整件褸若430 gram, 外面質料用左Goretex Windstopper 防風. 你跟據咁既spec 係個堆牌子搵, 應該有2,3個牌子會有類似既野. 係咪都係賣22000 yen 咁既價就肯定無.
wah..... 香港咁 Q 貴......
明白哂
reecho iceland down hooded jacket
樓上有開舖巴打話官網定價係十算
下星期要去英國加瑞士,但係一件防風暖褸都無
已買Uniqlo heattech衫同褲,褸買邊件好?
想係香港都用到
巴打們如果想係香港睇羽絨通常會係邊到睇?
因為下個月要去韓國想睇下有咩款岩
各位巴打有無好推介
overlander, protrek, reecho, rc outfitter, etc
自己睇下第一頁啦
呢啲人咪理佢啦,第一頁有晒功略都要做伸手黨
Zeta lt 前面短2.5cm
後面短3.7cm
輕90g

當然zeta at 更加好,70D 面料更耐用
又有pit zip

但我當風褸雨褸, 夠用咪得
小店仲有好多 atom lt hoody 做緊1683.5 現金可以1650
鋪頭仔係旺角 唔買都可以黎試下
有冇巴打價?
有呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞