羽絨/風褸/旅行用品討論[10](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
如果for旅行嘅防水鞋 咩牌子買得過
乜用途?就咁行街我會著返有 Gore-Tex Nike/Clark’s/Adidas.
行街多
但諗住行山都會攞去用下 會唔會大想頭左
Danner有啲款冇咁行山,而且係防水
Danner X 2
我黎緊去日本, 係諗住買呢對 NMD Goretex

https://www.sneak-a-venue.com/adidas-nmd-racer-gtx-pk-white-145949

防水效果約莫係咁, 1:45 左右開始

https://youtu.be/4ZcYTN9UuF8?t=105
我買nmd 主要係貪佢行街用多, 輕身, 跑鞋底. 最好就成對鞋無重量為大前題 加上防水咁.
bns呢件褸1磅咋,24蚊
我著palladium
皮款就防到細雨
Waterproof 款就防到大雨
揀palladium因為輕,同中筒無咁易入水
鞋底記得揀飛機膠底
會耐用好多

波鞋gtx其實都係防到細雨咋,
太大雨水花彈得高一樣係個頂入

我習慣nubuck皮/麂皮/布面既鞋新買時會噴liquiproof 係面
跣水
好 留意下先
有冇巴打放arcteryx kappa size S?
除左overlander 外 有咩門市介紹?

Beta SL Hybrid USD$225算唔算抵屌
請教下,其實GORE-TEX同eVent著上身有冇咩大分別?
eVent 好似透氣D
GORE-TEX 耐用D
係唔錯喎個價. 其實我只係換開波鞋, 想搵對頂到細雨同小小濕地既鞋, 上次去青森奧入瀨,撞啱落雨, 地下濕既泥地, 我著個對波鞋濕到入襪.....我又唔想去親旅行著行山鞋, 始終唔方便, 所以搵呢d 波鞋
有冇巴打賣beta lt/ar/sv? size S
https://t.me/kk28649
如果想買beta ar係唔係等bf最平?定係話有25%或以上就可以去馬? 同埋通常大家會mon住d咩網等佢減價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞