羽絨/風褸/旅行用品討論[10](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
Overlander 無就應該買手無入貨
得官網見過隻橙紅
應該買既人少 唔敢入貨
仲有,星期一至六收七點
1月尾去東京 睇天氣係0-8度
得件2011年買既Columbia Titanium羽絨(90% down, 10% feather)
應該要買咩褸好?
其實唔止north face,好多brand都有自家研發嘅防水技術
Klattermusen,fjallraven,Haglöfs,mammut 全部都有
因為大部份North face 既羽絨都係俾550-600 fill 既水平, 但係收你800 fill 既價錢.
Montbell Permafrost Light Parka, 睇第1頁, 第3個post
入左permafrost down parka + atom ar
芬蘭見
其實你呢件都夠暖,不過真係好睇人,我唔負度數都唔會著羽絨
成個brand 得 summit series 同 purple label睇得上眼,無錢買
太遲睇到,冇哂中碼。。。
purple label真係好靚仔,但一件恤衫都千幾銀
多謝巴打們意見,係日本買左兩件mont-bell
巴打去日本邊度?
諗緊去到北海道先買定依家買好,好似如果有折就差唔多價,日本又無得退稅
東京,日本買無折,但平過香港,係池袋買有得退稅,好似話得池袋果間先有得退稅。防風防水又好睇,mont-bell啲配色好靚
巴打買左幾錢?
兩件加埋好似三萬日元左右,藍色果件防水二萬一
香港買?
其實正常7折價都200usd
1700 買得過

再平d 個d 價可遇不可求架
我心目中件permafrost down parka 要27800yen, 差唔多要2000蚊港紙,咁同我今日上樓上舖睇2340再85折又差唔多
仲要日本官網話黑同藍全部sold out
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞